Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Inspraak De Mirandastrook

28-mei-2009

Het afgelopen jaar heeft stadsdeel Zuideramstel gewerkt aan een nieuw Projectbesluit voor het gebied De Mirandastrook. Het Projectbesluit is een stedenbouwkundige studie en geeft randvoorwaarden en uitgangspunten voor de inrichting en invulling van het terrein, inclusief de aansluiting op de omgeving.

De Mirandastrook ligt aan de Amstel op de plek waar de stad en de groene Amstelscheg elkaar treffen. Het is een prachtige plek met veel mogelijkheden. Het stadsdeel wil de komende jaren de groene uitstraling en beleving verbeteren, maar ook extra woningen toevoegen in dit gebied. In het nieuwe Projectbesluit worden de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgelegd. Dit nieuwe Projectbesluit vervangt het oude Projectbesluit dat de deelraad in januari 2007 heeft vastgesteld.

Reactie op concept Projectbesluit
Het concept Projectbesluit is door het dagelijks bestuur van Zuideramstel vrijgegeven voor inspraak. De stukken liggen vanaf 27 mei ter inzage bij het Stadsdeelkantoor van Zuideramstel, President Kennedylaan 923. De inspraaktermijn is van 27 mei tot en met 8 juli. U kunt de stukken op bovenstaand adres inzien of hier downloaden.

Inspraakavond
U kunt zich ook persoonlijk op de hoogte stellen van de plannen en hier een reactie op geven. Er is een inspraakavond georganiseerd op woensdag 24 juni om 20.00 uur in de raadzaal van stadsdeel Zuideramstel, President Kennedylaan 923.

Reacties
Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: afdeling Projecten, t.a.v. mw. S. Huft, Antwoordnummer 27120, 1000 TN Amsterdam of via e-mail naar saskia.huft@zuideramstel.amsterdam.nl

Nota van beantwoording
Alle reacties worden meegenomen in een nota van beantwoording. De nota wordt overlegd aan het dagelijks bestuur en de deelraad. De inspraakreacties kunnen eventueel leiden tot een gewijzigd plan dat naar verwachting in oktober vastgesteld wordt door de deelraad.