Gemeente Rotterdam

Gemeentewerken Rotterdam geeft zeshonderd 'piramides' van rode geraniums in één nacht een plekje. Zo krijgen de invalswegen van Rotterdam tot half oktober meer kleur. De bloementorens komen in de hele stad te staan waaronder aan de Maasboulevard, Aveling en IJsselmondse randweg. Medewerkers van Gemeentewerken beginnen op donderdagavond 28 mei met het plaatsen van de geraniumpiramides en zijn er tot middernacht zoet mee.

Sinds 2006 geeft het college Rotterdam meer kleur en fleur met de geraniums. Gemeentewerken geeft vorm aan de stad en houdt de stad in vorm. Zodat deze goed functioneert, veilig is en steeds meer mooie plekken krijgt.

Tour des fleurs
Naast de geraniumpiramides hebben de driehonderd reizende plantschalen de afgelopen weken een nieuwe plek gekregen. Alle vijfhonderd plantschalen zijn deze zomer gevuld met gele afrikaantjes en fleuren vooral pleinen en locaties waar veel jongeren komen, op. De metershoge raamwerken in de vorm van de hoofdletter R worden ook met rode geraniums gevuld. Deze staan bij de toegangspoorten van de stad: de Maasboulevard/Honingerdijk, Groene Kruisweg en Stadhoudersweg.

De geraniumpiramides komen ook dit jaar weer op de Maasboulevard te staan

Bron: Gemeentewerken, 28-05-2009