Twynstra Gudde


Tweede prijs in internationale healthcare prijsvraag

Samen met Paulien Bremmer Architects en Office Jarrik Ouburg is Twynstra Gudde gisteren tweede geworden bij de prijsuitreiking van de Transformation of Healthcare. Deze internationale prijsvraag is uitgeschreven door TNO Centrum Zorg en Bouw. TNO wil hiermee aandacht vragen van architecten, organisatieadviesbureaus en studenten voor een actuele uitdaging in Midden- en Oost-Europa. De uitdaging was om een nieuw ontwerp te maken voor een ziekenhuisterrein, dat model stond voor vele vergelijkbare locaties in Oost-Europa.

De inzending van Twynstra Gudde en de architechtenbureaus bestaat uit een piramidevormig ziekenhuis met een eigen buitenruimte voor iedere patiënt. De jury waardeerde het rapport als volgt: "De meest patient-georiënteerde inzending, waarin een gewaagd statement wordt gemaakt door iedere patiëntenkamer een eigen buitenruimte en voordeur te geven. De jury waardeert kwaliteit van de architectuur en het interieurontwerp."

John Dols (adviseur Twynstra Gudde) en Marije Talstra (adviseur Twynstra Gudde) zijn erg tevreden met het behaalde resultaat: "Zo zie je dat met een beetje meer aandacht tot verfrissende en nieuwe ideeën kunt komen, in het belang van de patiënt, de zorg en dus de ziekenhuisorganisatie. Een prikkel voor de gevestigde orde om anders te denken en durf te tonen."