Gemeente Dordrecht


Bewoners Dordrecht krijgen nieuwe minicontainers
Extra container bestellen kan nu wel

De Gemeente Dordrecht introduceerde ruim vijftien jaar geleden de eerste minicontainers voor restafval en gft. Inmiddels zijn deze afgeschreven en aan vervanging toe. Eind september start Netwerk daarom met de vervanging van de Dordtse restafval- en gft-containers.

Met de introductie van de nieuwe containers hebben mensen nu ook de mogelijkheid om een extra container te bestellen. Dit kon tot nu toe niet. Daarnaast kunnen bewoners nu ook nog kiezen uit meerdere maten. Bewoners van Dordrecht hebben over de vervangoperatie een brief ontvangen. In de brief staat meer uitleg. Mensen kunnen tot 30 juni 2009 via internet of antwoordkaart hun keuze doorgeven aan Netwerk.

Bewoners die niet reageren, krijgen automatisch het standaardpakket. Deze bestaat uit een 240 liter container voor restafval en een 140 liter container voor gft. Kosten van deze nieuwe standaardcontainers zijn verrekend in de jaarlijkse afvalstoffenheffing.

Kiezen mogelijk
In plaats van het standaardpakket kunnen mensen kiezen voor de kleinere 140 liter container voor restafval. En tegen betaling kunnen bewoners een tweede 140 liter container voor restafval bestellen. De extra kosten voor deze tweede container bedragen ¤75,- die wordt geheven via de afvalstoffenheffing. Voor gft kunnen de Dordtenaren met minicontainers gratis een grotere 240 liter container bestellen, plus een tweede grote of kleine gft-container.

Chip tegen diefstal
De nieuwe minicontainers hebben een adresgebonden chip. Deze chips dragen bij aan een beter beheer van de containers. Vermiste containers worden gemakkelijk teruggevonden. Hiermee wordt misbruik van bijvoorbeeld gestolen containers voorkomen. Verder worden kapotte deksels of wielen beter geregistreerd en daardoor sneller verholpen.

Bewoners van nieuwe wijken krijgen overigens geen nieuwe containers omdat hun containers nog nieuw zijn. Hun containers krijgen wel een chip.

Ook papiercontainers 'chippen'
Samen met de vervanging van restafval- en gft-containers worden ook de huidige oud papiercontainers in Dordrecht voorzien van een chip. Voor alle acties geldt dat Netwerk bewoners ruim van tevoren inlicht over de data waarop de omwisselactie van containers en het chippen van de oud papiercontainer plaatsvindt. Om het bewoners zo gemakkelijk mogelijk te maken, probeert Netwerk het werk zoveel mogelijk te combineren met de reguliere inzameldagen.

Heeft u vragen over de vervanging van uw minicontainer? Belt u dan met de Netwerk klantentelefoon op (078) 622 22 44.

Datum 28 mei 2009