Stadsdeel Amsterdam-Noord

Fotomozaïek in de Banne geeft de buurt een gezicht

Donderdag 28 mei 2009 onthulde stadsdeelvoorzitter Rob Post op feestelijke wijze een fotomozaïek in de Banne. De fotomozaïek is een poster bestaande uit verschillende foto's van bewoners uit de Banne en hun omgeving. Samen vormen deze foto's het gezicht van bewoonster Ali de Keijzer die zich jarenlang actief in zet voor haar buurt. De fotomozaïek `Geef je buurt een gezicht' is een initiatief van 24 trainees van Gemeente Amsterdam en is uitgevoerd in het kader van de Amsterdamse wijkaanpak.

Trainees Rashna Kadier, Hakyma Aanzi, Filiz Alkan, Reina van Grondelle en Mandy Hoepel gingen aan de slag in de Banne. Van 16 januari tot en met 1 maart 2009 zijn ze door een buurtgids rondgeleid in deze buurt en op zoek gegaan naar persoonlijke verhalen en successen van de mensen die betrokken zijn bij de wijkaanpak in de Banne. In plaats van achter het eigen bureau ideeën te verzinnen, gingen de trainees zelf de straat op om te spreken met bewoners in de Banne. Tijdens deze ontdekkingstocht hebben de trainees een voorstel gedaan letterlijk een betekenis te geven aan de opdracht en daarmee een fotomozaïek te maken van het gezicht van een actieve buurtbewoonster.

Het gezicht op de fotomozaïek is van Ali de Keijzer. Deze actieve bewoonster zet zich al meer dan 25 jaar in als vrijwilliger voor de Banne. Zo zamelde zij vroeger handtekeningen in op het Mosveld voor de komst van het BovenIJ ziekenhuis, was zij 25 jaar voorzitter van een huurdersvereniging in de Banne en is zij sinds 9 jaar voorzitter van de Ouderenadviesraad.
Het doel van de fotomozaïek is Ali de Keijzer in het zonnetje te zetten voor haar inzet in de Banne. De poster van het fotomozaïek komt o.a. in het BovenIJ ziekenhuis, het stadsdeelhuis en in bibliotheek de Banne te hangen.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post en actieve buurtbewoonster Ali de Keijzer bij de fotomozaïek.

Op de foto: Stadsdeelvoorzitter Rob Post en actieve buurtbewoonster Ali de Keijzer.