Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 28-05-2009

Dronken automobilist rijdt tegen lichtmast

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van woensdag op
donderdag, omstreeks 02.00 uur op de Bredaseweg een 31-jarige
Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij was met zijn auto tegen een lichtmast gereden.

De automobilist reed met zijn auto over de Bredaseweg. Hij wilde kennelijk rechts af de Reeshofweg inrijden en reed toen tegen een lantaarnpaal aan welke in de middenberm stond. De bestuurder blies maar liefst 845 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. De Tilburger, verklaarde op stap te zijn geweest. Hij had in twee verschillende gelegenheden in totaal tien pilsjes gedronken.

Man moet nog 14 maanden zitten

TILBURG: De politie heeft tijdens een controle vannacht omstreeks 00.15 uur op de Ringbaan West een 22-jarige man uit Overloon
aangehouden die nog een gevangenisstraf van 14 maanden moet uitzitten.

De man gaf in eerste instantie een valse naam op. De agenten
vertrouwden het niet, mede omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. Ze lieten hem via zijn GSM telefoon naar zijn vader bellen en de telefoon voordat hij zelf iets kon zeggen overgenomen. Daar vader een andere voornaam noemde dan de man zelf had opgegeven viel hij al snel door de mand. Hij bleek dit gedaan te hebben omdat hij nog
gesignaleerd stond. Hij had kennelijk nog een gevangenisstraf van 14 maanden te goed. Hij is ingesloten.

Jongen pleegt vernielingen in woning

.
OISTERWIJK: Een 18-jarige jongen is woensdagmorgen thuis door het lint gegaan na een ruzie met zijn moeder over het plakken van een
fietsband. De knul had tijdens de afwezigheid van zijn moeder een deur, een DVD speler, schilderijen, schalen en vazen vernield. Ook had hij kleding door het raam naar buiten gegooid. Zijn moeder deed aangifte omdat zij al langer problemen heeft met haar zoon en vond dat zij een signaal naar hem toe moest afgeven. De jongen werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij gaf de vernielingen toe. Hij aanvaardt hulp om zijn agressie aanvallen te kunnen beteugelen.

Meisje (15) gearresteerd na mishandeling begeleidsters

GOIRLE: De politie heeft woensdagavond omstreeks 23.45 uur een 15-jarig meisje aangehouden die in een opvangcentrum na een verbaal conflict twee begeleidsters zou hebben mishandeld.

Het meisje had aan het begin van de avond woorden gekregen met een begeleidster omdat ze zich niet aan de regels had gehouden. Het gesprek escaleerde waarna de verdachte haar begeleidster in het gezicht sloeg en schopte tegen haar rechteronderbeen. Een andere begeleidster die de verdachte probeerde tot rust te brengen kreeg een trap in haar buik. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat zij een gekneusde onderbuik had. Uiteindelijk ging de verdachte boos naar haar kamer en ging daarna weg. Bij haar terugkomst werd ze door de politie aangehouden. Hierbij verzette zij zich. Zij is vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. Voor haar wordt een andere opvang gezocht.

Tilburger krijgt berouw van auto-inbraak en brengt gestolen boxen terug

TILBURG: 'Een auto-inbreker die uitgebreid spijt betuigt en ook nog de gestolen spullen terug komt brengen naar het bureau', dat komt de politie niet dagelijks tegen. Een 26-jarige man uit Goirle bekende echter onlangs een auto-inbraak en kwam dinsdag 26 mei jl. de twee geluidsboxen, die hij daarbij had gestolen, terugbrengen.

Op 1 mei jl. werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Galeipad. Het linkervoorportier werd open gebogen. Uit het voertuig waren vanaf de hoedenplank twee geluidsboxen weggenomen. Een getuige zag de dader vluchten in een auto. Dankzij deze getuige verklaring kwam de politie op het spoor van een 26-jarige Goirlenaar. De man werd maandag 18 mei jl. aangehouden en bekende de auto-inbraak. De volgende dag verklaarde de dief die zichtbaar berouw had: "Ik heb nu vannacht voor het eerst weer goed geslapen. Hij had de boxen voor 50 euro verkocht aan een heler. Hij vertelde de agenten dat hij de boxen zou proberen terug te kopen. Hij kwam deze week de gestolen boxen terug brengen, die daarop zijn overhandigd aan de rechtmatige eigenaar. Ook toonde hij zich bereid de overige schade aan de auto te vergoeden. Ondanks zijn berouw, zal het dossier ingestuurd worden naar het Openbaar Ministerie, wel zijn hierin bovenstaande ontwikkelingen opgenomen.

Brom Effe Normaal in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagavond op twee locaties in de binnenstad, namelijk de Schouwburgring en de Spoorlaan in het kader van Brom Effe Normaal een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 20 bestuurders van brom -en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven.

De resultaten

2x rood licht


1x niet 1e vordering tonen rijbewijs

4x niet 1e vordering tonen kentekenbewijs


2x niet voldoen aan verplichting om id bewijs ter inzage aan te

bieden.

2x defecte voorrem


1x defecte claxon


1x rijden zonder rijbewijs of bromfietscertificaat te bezitten


1x rijden met defecte koplamp


1x rijden met kromme voorvork poten (balhoofd)


1x onjuiste bevestiging kentekenplaat


1x leesbaarheid kentekenplaat


1x rijden met ingevorderde rijbewijs


7x overschrijding max. toegestane constructie snelheid (hoogst

gemeten constructie snelheid 78 km/uur)


1x niet stoppen voor de stopstreep


1x invordering van het kentekenbewijs


1x defecte achterrem


1x belediging ambtenaar in functie


1x mobiele tel. vasthouden tijdens besturen snorfiets

Twee jongeren werden in het kader van het Brom ff normaal project van het Veilig Over Straat team van de Politie Tilburg doorverwezen naar bureau Halt voor aan alternatieve leer -en

werkstraf.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-05-2009 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |