Gemeente Lelystad

Eerste woningrenovatie in Zuiderzeewijk opgeleverd

Woensdag 27 mei 2009

Sinds de doorstart van de Bouwadvieswinkel begin dit jaar, is de eerste woningrenovatie voor particuliere eigenaren in de Zuiderzeewijk een feit. De eerste woning aan Hoek van het IJ werd onlangs volledig gerenoveerd. Wethouder J. Nuijt feliciteerde de eigenaren dinsdag 26 mei met hun vernieuwde woning, door overhandiging van een feestelijk boeket.

De bewoners mogen trots zijn op hun woning. Met name de nieuwe gevels zorgen voor een ware metamorfose. Naast een mooie uitstraling draagt de woningrenovatie ook bij aan de isolatiewaarde van de woning waardoor de energielasten dalen.

Meer renovaties

Na deze eerste woningrenovatie zullen er spoedig meer volgen. De Bouwadvieswinkel en de gemeente hebben begin van dit jaar een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor meer particuliere eigenaren kunnen profiteren. Zo is de verordening aangepast waardoor meer mogelijkheden tot deelname is ontstaan, de leningsvoorwaarden zijn aangepast en er is gekozen voor een nieuwe aannemer Raam&Deur die speciaal gericht is op de particuliere markt.

Volgende fase

Na de straten uit de eerste fasen die eerder werden benaderd, is de Bouwadvieswinkel nu gestart met de volgende fase in het project. Alle woningeigenaren uit de Berkel, Eem, Ganzendiep, Keteldiep, Schipbeek, Slinge, Vecht en Zwarte Water hebben inmiddels het aanbod ontvangen om deel te nemen aan het woningrenovatieproject.

---