Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK Onderwerp: Park De Gaarden gereed

In de nieuwe wijk De Gaarden in Lopik-dorp is de aanleg van het park P voltooid, in goede samenwerking tussen omwonenden en de gemeente Lopik.
E
In de loop van 2007 werden de huizen aan onder andere de Hoefsmid opgeleverd. Daarvoor lag een open terrein dat de bestemming openbaar park had gekregen. Eind 2007 werd een bijeenkomst georganiseerd voor R omwonenden waarbij zij konden aangeven hoe het park eruit moest komen te zien. Na diverse bijeenkomsten kreeg het schetsplan vaste vormen.

De opdracht voor het grondwerk en straatwerk werd gegund aan de firma S Rekoert; de opdracht voor het leveren en planten van bomen aan de firma BSI uit Baarn. Het aanplanten van de heesters en het begeleiden van het totale plan is door de buitendienstmedewerkers zelf verricht. Voor het leveren en plaatsen van de speeltoestellen is voor de firma De Boer uit Nieuwendijk gekozen. B
Met een aantal bewoners is een bomencommissie samengesteld. Met deze commissie is een kwekerij in Maarn bezocht voor het maken van de juiste bomenkeuze. Er zijn grotere bomen met behulp van hydraulische kranen geplant. E Vanwege de keuze voor grotere en verschillende soorten bomen op speciaal verzoek van de omwonenden, oogt het al als een `echt' park.

Ook is met een aantal bewoners een speelplaatscommissie samengesteld. Deze R commissie heeft gekozen voor een combinatietoestel voor grote en kleine kinderen. Het speeltoestel is half mei geplaatst. Door kleine hoogteverschillen is een speels effect ontstaan. Nu onder het klimtoestel een rubberen veiligheidsvloer is aangebracht, kunnen I de kinderen uit de wijk hier naar hartenlust klimmen. En de ouders kunnen vanaf het bankje een oogje in het zeil houden.

C

Lopik, 28 mei 2009
H