SGP


28 - 05 - 09 | SGP wil AMBER-Alert gratis

SGP wil AMBER-Alert gratis

SGP Tweede Kamerlid Van der Staaij vindt het raar dat mensen die zich aanmelden voor de dienst AMBER Alerts (bijvoorbeeld naar aanleiding van berichtgeving in de media over een vermist kind) daarvoor â¬0,25 per ontvangen SMS-bericht moeten betalen. Opsporingsberichten over vermiste kinderen moeten volgens hem zo laagdrempelig mogelijk worden aangeboden, vindt de SGP. Daarom dringt Van der Staaij er bij de ministers van BZK en Justitie op aan ervoor te zorgen dat de AMBER Alert SMS-jes gratis worden. Ook wil de SGP dat berichten over vermiste/ontvoerde kinderen op de waarschuwingsborden boven de snelwegen worden gezet, bijvoorbeeld de gegevens van de auto van de dader(s) en/of een signalement van het slachtoffer.
---

Vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de ministers van BZK en Justitie over de dienst Amber Alert


1) Is het u bekend dat mensen die zich willen aanmelden voor de dienst AMBER Alerts (bijvoorbeeld naar aanleiding van berichtgeving in de media over een vermist kind) worden geconfronteerd met â¬0,25 per ontvangen Sms-bericht?

2) Bent u met mij van mening dat het van belang is dat een maatschappelijk relevante dienst als het verspreiden van opsporingsberichten over vermiste kinderen zo laagdrempelig mogelijk moet worden aangeboden?

3) Bent u bereid er zorg voor dragen dat de AMBER Alert SMS-jes - vanwege het belangrijke publieke belang dat ermee gediend is en de samenwerking met de KLPD - gratis worden aangeboden, zoals nu ook het geval is bij Burgernet (www.burgernet.nl)?

4) Wat is de status van het onderzoek van de ministers van Justitie en Verkeer om te onderzoeken of de waarschuwingsborden ook boven snelwegen ingezet kunnen worden om het bericht over een vermist kind te verspreiden ?

---

Telegraaf, 31 aug 2007, Waarschuwing boven snelweg bij vermist kind