Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 28 mei 2009


* NA MELDING DIEFSTAL VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN

MAASSLUIS/WATERWEG-NOORD - De politie heeft vier verdachten aangehouden na een melding van een diefstal. Woensdagavond rond zeven uur kreeg de politie de melding dat er een diefstal zou hebben plaatsgevonden van geld van een aardappelenverkoper aan de Korte Kruisweg te Maasdijk. Een politiemotorrijder van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft hierop een strategische plek ingenomen in Maassluis en zag de auto langs komen. Hij hield de 4 inzittenden aan. De auto met de inzittenden zijn overgebracht naar het politiekorps Haaglanden, waar het onderzoek loopt. De vier mannen uit Maassluis in de leeftijd van 18,18,20 en 21 jaar oud zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA INBRAAK

Politiepersoneel heeft woensdagmiddag een 33-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van een inbraak in een school aan de Palmentuin. Bij de inbraak, die medio februari plaatsvond, werd nadat er een ruit was ingegooid een computer weggenomen. De politie stelde in de school een sporenonderzoek in en trof hierbij bloed aan.
Dit DNA-onderzoek leverde een match op waarbij de 33-jarige man als verdachte kon worden aangemerkt.
Surveillerende politiemensen zagen de verdachte woensdagmiddag op de Motorstraat in Rotterdam. De agenten herkenden de verdachte en wilden hem aanhouden. Dit gebeurde ook op het Zuidplein, na een achtervolging.
De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt of de man mogelijk meer inbraken heeft gepleegd.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN DRUGS; VUURWAPEN IN BESLAG

GENOMEN
ROTTERDAM-ZUID - Een 30-jarige Rotterdammer is woensdagavond in zijn woning aan de Oldegaarde aangehouden voor handel in harddrugs. In zijn woning is een vuurwapen aangetroffen en in Naar aanleiding van klachten van omwonenden is door de politie een onderzoek ingesteld naar handel in verdovende middelen. Tijdens deze controle zijn woensdagmiddag en - avond vier Rotterdammers aangehouden (in leeftijd variërend tussen de 19 en 49 jaar oud) die uit de woning kwamen en in het bezit waren van verdovende middelen.
Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn bekeurd.
Aansluitend heeft een doorzoeking in de woning van de verdachte plaatsgevonden. Hier is op de bank in de woonkamer een vuurwapen, een hoeveelheid verdovende middelen, een fors geldbedrag, 6 vermoedelijk gestolen autoradio's, en een aantal mobiele telefoons aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar is ingesloten en in verzekering gesteld. De auto van de verdachte is in beslag genomen.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING
De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een RET-medewerker. Woensdagmiddag spraken twee RET-medewerkers een groepje jongeren aan dat overlastgevend gedrag vertoonde op metrostation Capelsebrug aan het Abram van Rijckevorselplein. De jongens waren het hier niet mee eens. Er ontstond een worsteling. Tijdens deze worsteling sloeg één van de jongens de 56-jarige RET-medewerker, mogelijk met een scherp voorwerp, tegen het hoofd. Dit veroorzaakte een dusdanige hoofdwond dat het slachtoffer overgebracht werd naar het IJsselland-ziekenhuis voor behandeling.
De jongeren liepen vervolgens weg. Gealarmeerde agenten waren rond kwart over één aanwezig. Zij stelden direct een buurtonderzoek in maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis dezelfde dag nog verlaten. Aan de hand van onder andere getuigenverklaringen en camerabeelden wordt het onderzoek voortgezet.

GETUIGENOPROEP
Signalement van de daders: het gaat om vier jongemannen van ongeveer 18 jaar oud. Eén van het was blank en droeg een camouflagepet. De anderen hadden een Aziatisch uiterlijk. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Oost via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
Een 60-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagochtend gewond geraakt na een aanrijding op de Benjamin Franklinstraat. Rond het middaguur reed een 35-jarige Rotterdammer met zijn auto de kruising op en reed tegen een auto bestuurd door een 43-jarige Rotterdammer. De passagier van die auto liep rug- en nekletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige automobilist is aangehouden. De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de aanrijding.


* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 59-jarige man uit Roosendaal is woensdagavond gewond geraakt na een arbeidsongeval op de Schaardijk.
Het slachtoffer was rond half vier een bint aan het lassen van zo'n 12 meter lang met een gewicht van 400 kilo. De bint viel door nog onbekende oorzaak op een been van de man. Hij liep onder meer een gebroken been op en is overgebracht naar het IJssellandziekenhuis.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval en de Arbeidsinspectie op de hoogte gebracht.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING
De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een RET-medewerker.
Woensdagmiddag spraken twee RET-medewerkers een groepje jongeren aan dat overlastgevend gedrag vertoonde op metrostation Capelsebrug aan het Abram van Rijckevorselplein. De jongens waren het hier niet mee eens. Er ontstond een worsteling. Tijdens deze worsteling sloeg één van de jongens de 56-jarige RET-medewerker, mogelijk met een scherp voorwerp, tegen het hoofd. Dit veroorzaakte een dusdanige hoofdwond dat het slachtoffer overgebracht werd naar het IJsselland-ziekenhuis voor behandeling. De jongeren liepen vervolgens weg. Gealarmeerde agenten waren rond kwart over één aanwezig. Zij stelden direct een buurtonderzoek in maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis dezelfde dag nog verlaten. Aan de hand van onder andere getuigenverklaringen en camerabeelden wordt het onderzoek voortgezet.

GETUIGENOPROEP
Signalement van de daders: het gaat om vier jongemannen van ongeveer 18 jaar oud. Eén van het was blank en droeg een camouflagepet. De anderen hadden een Aziatisch uiterlijk. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Oost via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLES
KRALINGEN/OOSTERFLANK/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost heeft woensdag op drie locaties verkeerscontroles gehouden. Op de 's Gravenweg in Capelle aan den IJssel werd tussen vijf en zes uur 's middags een controle gehouden voor het inrijverbod waarbij 16 bestuurders een bekeuring kregen.
Op de Kralingse Zoom werd gecontroleerd op het voor laten gaan van voetgangers op een oversteekplaats. Tussen twee en half vier 's middags bleken 9 bestuurders dit niet te doen. Zij werden bekeurd evenals een automobilist die mistlichten voerde en een bestuurder die zijn rijbewijs niet kon tonen.
Woensdagmiddag en -avond werd met de Douane, Belastingdienst, RDW, Gemeentewerken, Stadstoezicht een controle gehouden met de automatische kentekenplaatherkenning.
De politie bekeurde 22 bestuurders voor onder meer een verlopen APK, geen verzekering, gladde banden, negeren rode verkeerslicht en niet handsfree bellen. Er is één kentekenbewijs ingevorderd waarvan het voertuig voor herkeuring bij de RDW moet worden aangeboden.
Ook inde de politie 1526 euro aan achterstallige boetes en bekeuringen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN NA BUURTONDERZOEK

Politiepersoneel van het district Centrum hield woensdag een vernieler aan. Rond 17:00 vernielde een jongen de ruit van een geparkeerdstaande auto op de Kortenaerstraat. Getuigen waarschuwden de politie. Agenten waren snel aanwezig en met behulp van het gegeven signalement werd er een buurtonderzoek ingesteld. De verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, kon korte tijd later aangehouden worden op de Witte de Withstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE HOUDT BROMFIETSCONTROLE
Bromfietsers die de geldende verkeersregels overtreden veroorzaken regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken en de verkeersveiligheid te waarborgen houdt de politie regelmatig bromfietscontroles.
Op de Blaak werden bromfietsbestuurders gecontroleerd tussen 14:00 en 21:00. In totaal werden er 29 bekeuringen uitgeschreven. Vooral het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid leidde tot een bekeuring. In totaal kregen 19 bestuurders hier een bekeuring voor. Verder werden rijden zonder kentekenbewijs, en het rijden met een niet goed werkende rem bekeurd.


* AUTO OVER DE KOP
SCHIEDAM - Bij een ongeval op het Bachplein is woensdagochtend een auto over de kop gegaan.
Rond kwart over acht reed een 37-jarige automobiliste uit Schiedam op de rechterrijstrook toen een 32-jarige bestuurder uit Schiedam wilde invoegen. Door nog onbekende oorzaak reed de 37-jarige Schiedamse tegen een stoeprand en sloeg met de auto over de kop. De Schiedammer zag in zijn achteruitkijkspiegel dat de auto over de kop was gegaan, keerde en haalde de 8-jarige dochter van de vrouw uit de auto.
De vrouw en haar dochtertje zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij droegen allebei een gordel en bleken geen verwondingen te hebben opgelopen. De auto raakte total-loss. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van dit ongeval.


* CONTROLE IN OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM-NOORD - De politie, waaronder het wijkteam Hillergersberg, heeft woensdagochtend in samenwerking met de RET een controle in het openbaar vervoer uitgevoerd. Op de Melanchtonweg, waar gecontroleerd werd tussen kwart over zeven en kwart over negen, is een controle gehouden op de tram en op de Randstad Rail. In totaal constateerden de controleurs dat 47 passagiers reden zonder geldig plaatsbewijs. Controleurs zagen ook dat een man een stamkaart had vervalst; de geboortedatum uit 1988 klopte niet met de leeftijd van de 50-jarige man. RET-medewerkers namen de kaart in beslag. De tweede controle werd gehouden op de Heer Bokelweg van half elf tot half één. Deze leverde 39 zwartrijders op alsmede 11 bij de Randstad Rail. Eén vrouw werd zeer emotioneel, zij is gekalmeerd in de controlebus. Tijdens de acties is er ook door controleurs van de politie en de RET in burgerkleding gelet op het veroorzaken van overlast; dit leverde één aanhouding op