Gemeente Almere

AlmereMaps laat zien waar het is

28-05-2009

Sinds kort vindt u dynamische kaarten bij artikelen op Almere.nl. Als in een artikel een locatie genoemd wordt, dan kan de bezoeker via AlmereMaps direct zien waar de locatie is en om welk gebied in Almere het gaat. De bezoeker kan de kaart zelf aanpassen aan wat hij wil zien of weten.

De gemeente Almere heeft AlmereMaps zelf ontwikkeld. AlmereMaps maakt gebruik van gemeentelijk kaartmateriaal, biedt daardoor een goede kwaliteit foto's en is daardoor altijd actueel. Almere is de eerste gemeente met deze functionaliteit. Almere had al Almere in Kaart met digitale kaarten, maar dat kan niet rechtstreeks in een artikel geraadpleegd worden.

Dynamisch
AlmereMaps werkt ongeveer hetzelfde als GoogleMaps. Het is een dynamisch kaartsysteem: de bezoeker kan de kaart zelf aanpassen aan wat hij wil zien. Zo kan hij in- en uitzoomen, de kaart verschuiven, en kaartlagen aan- en uitzetten. Er zijn standaard twee kaartlagen: één met een plattegrond en één met een gedetailleerde luchtfoto. Bij sommige onderwerpen zijn speciale weergaven mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld de gebieden met een alcoholverbod op de kaart te tonen.

Toepassingen
Een voorbeeld van AlmereMaps is te vinden op almere.nl/stembureaus. De gemeente gaat AlmereMaps steeds meer toepassen als service aan de bezoeker van almere.nl. Denk daarbij aan de hondenkaart, de locaties van de gebiedkantoren, of bijvoorbeeld de stembureaus. Verder stelt de gemeente AlmereMaps beschikbaar via bijvoorbeeld de gemeente Almere Hyves.