Hewlett-Packard

2009-05-28

AMSTELVEEN, 28 mei 2009 - HP kondigt de beschikbaarheid van online trainingen voor het ontwikkelen van websites en over mobiliteit aan. Deze cursussen zijn bestemd voor kleine bedrijven (Small Business Small Office - SBSO) en worden in online learning centra verzorgd. Deze centra bieden gratis, door een leraar begeleide trainingen, die kleine bedrijven de kans geven hun professionele vaardigheden te verfijnen met het doel de omzet te verhogen.

Uit een recent online HP onderzoek* blijkt dat kleine bedrijven met name geïnteresseerd zijn in een opleiding die hen een website voor hun bedrijf leert bouwen, of het nu gaat om beginnende webdesigners of gevorderde gebruikers die juist meer uit hun reeds bestaande site willen halen. Daarnaast is er veel belangstelling voor een "Mobility Showcase", een herkenbare praktijksituatie die deze bedrijven helpt bij het kiezen van de juiste mobiliteitsproducten en hen het gebruik daarvan leert optimaliseren.

Dit gratis online trainingsprogramma is onderdeel van HP's Total Care commitment waarin centraal staat dat alle mogelijkheden van apparatuur en technologie ten volle worden benut. Het programma bevat interactieve content en cursussen specifiek ontworpen om vaardigheden op het gebied van zaken doen, software, netwerk en marketing te vergroten. Deze trainingen worden verzorgd door technologie-experts en worden aangeboden in een eenvoudig toegankelijk digitaal formaat dat gedownload kan worden. De trainingen zijn 24/7 beschikbaar en vanaf iedere computer met Internetverbinding in de talen Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Iedere cursus bestaat uit twee tot zes lessen. Studenten kunnen de lessen volgen wanneer het hen uitkomt en krijgen persoonlijke feedback van hun leraar. Ook kunnen zij via het discussieforum overleggen met andere studenten en participeren in andere community activiteiten. Na het beëindigen van de training kan de student een certificaat aanvragen.

Uit eerder genoemd onderzoek* kwam ook naar voren dat Internet onder kleine bedrijven wordt beschouwd als dé bron van informatie en support bij de aankoop van apparatuur.

Vanaf 1 juni zijn deze nieuwe trainingen beschikbaar op HP's learning centre: http://www.hp.com/eur/learning.

Meer informatie over HP's Total Care commitment: http://www.hp.nl/totalcare

HP vestigt de aandacht ook op de "Accelerate Security" business game. Een spel dat specifiek is ontwikkeld om kleine bedrijven en ondernemers voor te lichten over manieren waarop zij hun data en intellectuele eigendommen het beste kunnen beschermen tegen ongewenste indringers. De game is beschikbaar op de www.knowledge-city.net Non-HP site portal en is ontworpen in samenwerking met het Micro-Enterprise Acceleration Institute (MEA-I), een internationale, non-profit organisatie die toegankelijkheid en kennis van IT bij micro-ondernemingen vereenvoudigd.

Accelerate Security is een leuke en praktische manier die de vinger legt op dagelijkse risico's in de beveiliging en de manier waarop bedrijven die het best kunnen voorkomen. De game toont een aantal veel voorkomende security issues, zoals virusaanvallen, identiteitsdiefstal en data back-up en helpt kleine bedrijven hun zakelijke activiteiten te beschermen.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.


*Online HP onderzoek onder 3.800 respondenten in Engeland, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland, gehouden tussen december 2008 en maart 2009.