De Wildeman uit Zaltbommel winnaar Veilig Ondernemenprijs 2009

28/05/2009 16:00

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Het project Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman uit Zaltbommel is de winnaar van de Veilig Ondernemenprijs 2009.

Dit maakte Directeur-Generaal D. Ten Hoorn van Justitie donderdag bekend tijdens het congres Veilig Ondernemen in Ede. Mevrouw Ten Hoorn Boer verving minister van Justitie Hirsch Ballin die op werkbezoek was in Marokko.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 Euro een sculptuur en werd voor de derde maal uitgereikt.

Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman Zaltbommel

Het initiatief is ontstaan uit de eis om in een zo vroeg mogelijk stadium van de aanleg van een bedrijventerrein rekening te houden met veiligheid en beveiliging. Zowel voor als tijdens de bouw is rekening gehouden met de beveiligingsdoelstellingen. Door tijdens de aanleg al rekening te houden met een minimaal aantal toegangswegen, koppeling van cameratoezicht aan de alarmsystemen van de bedrijven en adequate alarmopvolging is er al anderhalf jaar geen inbraak geweest.

Jury Veilig Ondernemenprijs 2009

De jury voor de Veilig Ondernemenprijs 2009 bestaat uit Lodewijk Tonino (voorzitter), Mark Knaapen, sectordirecteur gemeente Weert en Rob Hartgerink, directeur 'Management en Werk'. Secretaris van de jury is Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CCV is belast met de organisatie van de prijs.