Gemeente Almelo

Almelo ontvangt twee miljoen voor preventieplan Ossenkoppelerhoek

28 mei 2009 - De Gemeente Almelo ontvangt van minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) 2 miljoen euro voor de verbetering van de leefbaarheid in de wijk Ossenkoppelerhoek. De Gemeente Almelo heeft om hiervoor in aanmerking te komen samen met de woningstichtingen Beter Wonen en St. Joseph een preventieplan opgesteld. Ook de professionals én de bewoners uit de wijk zijn hierbij betrokken.

Het gaat niet alleen om verbetering van gebouwen en de omgeving, zoals het slopen van portiekflats en het opknappen van groen. Het gaat vooral om het verbeteren van de persoonlijke situatie van de wijkbewoners. Immers, als het goed gaat met de wijkbewoners gaat het goed met de wijk. Er komt een aanpak van overlast en probleemhuishoudens, met name in de Gerard Doustraat. Ook wordt een fietsproject gestart. In verband met een nieuwe sporthal (IISPA) kunnen veel kinderen straks niet meer lopend naar gymles, maar zullen op de fiets moeten. Veel kinderen in de wijk hebben geen fiets. In de wijk gaan vroegtijdig schoolverlaters of langdurig werklozen tweedehands fietsen voor hen opknappen.

Een commissie onder voorzitterschap van de heer Terpstra adviseerde de minister over nut en haalbaarheid van de voorstellen. Belangrijke voorwaarde was dat de verbeterplannen moesten gaan over een wijk met veel problemen en dat naast de gemeente ook andere lokale partijen meebetalen.