Gemeente Nijmegen

Dynamische informatie voor ombouw A325

28/05/2009

Vrijdag 29 mei worden drie dynamische route informatieborden (DRIP's) geplaatst op de A15 en de N325. De borden zijn onderdeel van de bereikbaarheidsmaatregelen voor de ombouw van het Nijmeegse deel van de A325 (tussen ovatonde en Waalbrug) tot stadssingel. De borden geven informatie over het P+R terrein voor de Waalsprinter en over de actuele reistijden naar Nijmegen via de A325 en via de A15 en A50.

De informatie op de DRIP's is binnenkort ook te bekijken via de web over de ombouw van de A325. Op deze manier kunnen automobilisten voorafgaand aan hun reis de reistijden bekijken. Door de installatie van de dynamische route borden komen de reistijden ook terecht bij de Verkeersinformatiedienst, zodat ze meegenomen kunnen worden bij de fileberichten.

Om tijdens de ombouw van de A325 tot Prins Mauritssingel de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden, zijn verschillende maatregelen getroffen. Zo is het transferium bij Ressen uitgebreid van 220 naar 770 parkeerplaatsen. Naast de Waalsprinter naar het Centrum en Heijendaal is er vanaf 2 juni, tijdens de spits, ook een busverbinding tussen het transferium en Winkelsteeg. Bedrijven die niet op de route liggen van de speciale buslijnen, maar die toch gebruik willen maken van de busbaan, kunnen zich bij VCC Oost aanmelden voor Mijn Waalsprinter. In overleg wordt dan gezocht naar mogelijkheden om met taxibusjes, bedrijfsauto´s of extra bussen gebruik te maken van het transferium en de busbaan.

De ombouw van de A325 tot 50 km-weg maakt onderdeel uit van de Waalsprongplannen. Na de aanpassingen stroomt het verkeer op de Prins Mauritssingel beter door, waardoor de luchtkwaliteit in Nijmegen-Noord verbetert en er minder geluidsoverlast is. De werkzaamheden hiervoor starten naar verwachting in de tweede helft van juni. Waarschijnlijk is begin volgende week bekend welke aannemer het werk gaat doen.