Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z09826

Vragen van het lid Uitslag (CDA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over maatschappelijke stage in een supermarkt. (Ingezonden 27 mei 2009)


1
Heeft u kennisgenomen van het bericht `maatschappelijke stage in supermarkt gekraakt', waarin melding wordt gemaakt van een convenant tussen de overheid en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) over het aanbieden van 1500 maatschappelijke stages in de supermarkten? 1)


2
Kunt u aangeven wat precies wordt verwacht van het convenant dat is gesloten met de CBL, de koepelorganisatie van Nederlandse supermarkten? Hoe wordt het convenant uitgewerkt? Hoe gaan de stages er uitzien?


3
Kunt aangeven wat het maatschappelijke aspect is van deze stage in een supermarkt? Hoe verhoudt deze stage zich met de beroepsoriƫnterende stage van het vmbo?


4
Is het wenselijk dat op winst gerichte organisaties worden ingezet voor de maatschappelijke stage? Zo ja, onder welke voorwaarden?


1) DAG.nl, 18 mei 2009

Toelichting:
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Pechtold (D66), ingezonden 26 mei 2009 (vraagnummer 2009Z09684)