Waterschap Regge en Dinkel


en Veldkamp

Persbericht opening Regge- en Dinkelpad en Veldkamp

Wandelen langs de Regge
Nijverdal- Al wandelend over het nieuwe Reggepad kan men genieten van de opnieuw meanderende Regge in het gebied Veldkamp in Nijverdal. Op vrijdagmiddag 29 mei opent het waterschap zowel het Reggepad als het Reggeherstelproject Veldkamp in Nijverdal.

Programma opening
Op vrijdag 29 mei van 13.30- 16.00 wordt samen met genodigden het Reggepad en Dinkelpad en het Reggeherstelproject Veldkamp officieel geopend. Tevens wordt de wandelgids Reggepad en Dinkelpad gepresenteerd. Vanaf 16.00 is het gebied toegankelijk voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Bezoekers kunnen tot 19.00 een rondwandeling en een boottocht met de Enterse Zomp door het gebied maken. De rondwandeling wordt onderbroken door diverse stands van o.a. IVN, Landschap Overijssel en scholengemeenschap Reggesteyn. Kortom, een afwisselende wandeling door het gebied!

Reggepad en Dinkelpad
Twente staat bekend om haar karakteristieke coulisselandschap. Het water kabbelt hier rustig tussen door. Water moet je beleven vindt het bestuur van het waterschap. En hoe kan dit beter dan al wandelend langs het altijd bewegende water. Het Reggepad loopt aan de westkant van het beheergebied in het Reggedal, van Ommen naar Diepenheim. Het Dinkelpad ligt in het oosten, tegen de Duitse grens, van Gronau naar Lattrop grotendeels in het Dinkeldal . Deze twee paden zijn gebundeld in één wandelgids en staan garant voor acht dagen wandelgenot. Vanaf 30 mei zijn de wandelgidsen bij de VVV kantoren te koop.

Veldkamp: ruimte voor de rivier en koeien in het park De Regge heeft met de realisatie van het Reggeherstelproject Veldkamp weer de ruimte gekregen. Ruimte voor water en ruimte voor nieuwe natuur. De gekanaliseerde Regge is in dit project omgevormd tot een meer dynamische en veerkrachtige rivier en de aanliggende landbouwpercelen zijn natuurlijk ingericht en zullen in natte perioden weer deels overstromen. Met de aanleg van een nieuw fiets- en wandelpad en een brug zijn er tevens betere recreatieve mogelijkheden ontstaan.
De ingrepen in dit gebied maken deel uit van een omvangrijk herstelproject van de Regge waarin waterberging, natuurontwikkeling landbouw en recreatie hand in hand gaan. Hierdoor krijgt het Reggedal veel nieuwe kansen.

U bent van harte uitgenodigd de afsluiting bij te wonen in de tent aan de Mozartlaan in Nijverdal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met waterschap Regge en Dinkel, Patricia Rutte, communicatie, tel. (0546)-83 29 69, mail:p.rutte@wrd.nl.