Waterschap Regge en Dinkel


Infomiddag Zweringbeekpark

Onder het genot van een kopje koffie gingen gisteren ongeveer 40 bewoners en de wijkraad West Boswinkel in gesprek met de gemeente, waterschap Regge en Dinkel en de kunstenaar Laurens Morsink. Kinderen speelden op het Mikado-object en genoten van ranja en een snoepje.

In het Zweringbeekpark is een bijzonder kunstwerk geplaatst waar bewoners, kinderen en dieren kunnen vertoeven. Samen met bewoners en kinderen hebben waterschap Regge en Dinkel, gemeente Enschede en provincie Overijssel gekozen voor kunst in het park, dat een relatie met spelen heeft. Kunstenaar Laurens Morsink ontwikkelde op basis van de wensen van bewoners, de wijkraad en jongeren het Mikado-speelobject. Het kunstwerk bestaat uit 20 boomstammen en veldkeien en is bij uitstek geschikt om er op te klimmen. En dat het kunstwerk erg in trek is, blijkt wel. Zowel jongeren, als bewoners maken er veelvuldig gebruik van.

Het Zweringbeekpark is mede mogelijk gemaakt door waterschap Regge en Dinkel, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel.

zweringbeekpark