Gemeente Ermelo


Jaarverslag streekarchivariaat 2008

Het jaarverslag van het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe over 2008 is gepubliceerd. Hierin kunt u lezen wat er in het voorbije jaar allemaal gebeurd is rond de archieven en collecties die door het Streekarchivariaat worden beheerd. U kunt het jaarverslag raadplegen via www.streekarchivariaat.nl.

Bij het Streekarchivariaat kunt u gratis een kijkje nemen in de oude foto's, kranten en archiefstukken van de gemeente of van instellingen uit de gemeente. In 2008 is bijvoorbeeld in Ermelo het Archief van het Wijkplatform-Zuid binnengekomen, maar ook een collectie dia's van de Oudheidkamer Ermelo. Verder werden er voorbereidingen gedaan voor de overbrenging van het archief van de R.K. Parochie De Goede Herder.

In 2008 werd een begin gemaakt met de digitalisering van de stukken die worden beheerd. Het is de bedoeling dat er vanaf 2010 steeds meer materiaal via de website www.streekarchivariaat.nl beschikbaar wordt gesteld. Nu is er op deze site ook al veel te vinden, maar dat beperkt zich nu nog vooral tot allerlei teksten over de geschiedenis van de gemeenten Elburg (inclusief Doornspijk), Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. In Ermelo is het Streekarchivariaat geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.30 uur.