Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 28-05-2009

Scooterrijder (16) gewond bij ongeval

BERGEN OP ZOOM: Donderdagochtend gebeurde er rond 08.30 uur een ongeval op de Halsterseweg. Een 16-jarige jongen uit Nieuw-Vossemeer reed op zijn scooter vanuit Halsteren in de richting van Bergen op Zoom. Een automobilist wilde een parkeerhaven uit rijden en zag hierbij de scooter over het hoofd. De auto reed tegen de scooter aan, waardoor de jongen ten val kwam. Uit tegenovergestelde richting kwam op dat moment een auto aan rijden. De bestuurder kon niet meer uitwijken en er ontstond een tweede aanrijding.
De politie- en ambulancepersoneel snelde ter plaatse. Ook werd er een traumahelikopter ingeschakeld. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Het slachtoffer had been- en bekkenletsel, zijn exacte toestand is niet bekend.

Zesde verdachte aangehouden in onderzoek naar softdrugshandel

ROOSENDAAL: De politie hield woensdag een zesde verdachte in een onderzoek naar de handel in softdrugs. Het gaat om een 26-jarige man uit Roosendaal. Hij is in zijn woning aangehouden en wordt ervan verdacht betrokkenheid bij drugshandel.
.
Eerder werden al vijf verdachten aangehouden in hetzelfde onderzoek. Woensdag 13 mei hield de politie bij een actie in Roosendaal al vier mannen aan in hun woningen. Ook werden op deze dag de vier woningen van de verdachten, een woning in Rijen en een growshop doorzocht. Hierbij werden 30 kilo softdrugs, een hennepkwekerij,
verpakkingsmateriaal voor drugs en munitie aangetroffen en in beslag genomen.
Op 18 mei werd een vijfde verdachte aangehouden. Deze man meldde zich op verzoek van de politie op het bureau en werd in verzekering gesteld.

Deze zesde aangehouden Roosendaler wordt ervan verdacht leverancier te zijn van de te verhandelen softdrugs. Bij zijn aanhouding werd in de woning in totaal 3 kilo hasj en wiet aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen.

De eerder aangehouden 29-jarige en 34-jarige man uit Roosendaal zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De 32-jarige -, 24-jarige- en 47-jarige man uit Roosendaal zijn voor de raadkamer geweest en zijn inmiddels alledrie voor 90 dagen in bewaring gesteld.

Achttien bekeuringen bij verkeerscontrole gemeente Moerdijk

MOERDIJK: De politie van het team Mark & Dintel heeft woensdagmiddag op diverse locaties in de gemeente Moerdijk een algemene
verkeerscontrole gehouden. In totaal werden tussen 13.00 en 16.00 uur achttien bekeuringen uitgeschreven. Er werd gecontroleerd op de Zuiddijk in Langweg en op de Achterdijk, de Hazeldonkse Zandweg en de Stationslaan in Zevenbergen. Het gros van de bekeuringen waren voor te hoge snelheid en geen autogordel dragen.

Vier aanhoudingen wegen drugshandel- en bezit in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Agenten van het Courage-team hebben woensdagmiddag- en avond vier aanhoudingen verricht in verband met de handel in en bezit van softdrugs. Rond 17.00 uur werd gezien dat een 36-jarige man uit Wilrijk en een 35-jarige vrouw uit Deurne (België) een eethuis binnenging en even later met een tas terugkwamen. Op de Olympialaan werden de twee Belgen in de kraag gevat. Ze bleken samen 100 gram hennep in hun bezit te hebben. Ze kregen een transactie van ieder 500 euro aangebonden. In de avond werden nog twee Bergenaren (34 en 45 jaar) gearresteerd die verdacht worden van het leveren van de
softdrugs dan wel betrokkenheid daarbij.

Roosendaler aangehouden wegens huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 28-jarige inwoner van Roosendaal is vrijdagmorgen rond 00.15 uur gearresteerd wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld in zijn woning in de wijk Westrand. Agenten reageerden op een melding vanuit de buurt dat het stel ruzie zou hebben. De man, die te boek staat als veelpleger, is meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen bij brand in schuur

BERGEN OP ZOOM: Bij een brand in een garage aan de Gele Zandberg heeft de politie donderdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. De brand brak rond 03.15 uur door nog onbekende oorzaak uit, mogelijk dat de geïmproviseerde elektriciteitsvoorziening een rol heeft gespeeld. Brandweerlieden die het vuur bestreden, zagen al vrij snel dat ze met een hennepkwekerij te maken hadden. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders van de garage; er zijn nog geen aanhoudingen
verricht.

Auteurs: Inge Rijgersberg/Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 28-05-2009 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |