Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 28-05-2009

Hardleerse automobilist blijft zonder rijbewijs rijden

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagavond rond 19.45 uur een
23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden op de Emmalaan. Een
surveillerende agent zag de man op de Anna van Berchemlaan een auto besturen, terwijl zijn rijbewijs volledig ongeldig is verklaard. Desondanks is hij hardleers en blijft hij autorijden. Hij is dit jaar ook al voor diverse verkeersfeiten met politie en justitie in
aanraking is gekomen. Behalve dat de man aangehouden werd, is nu ook - in overleg met de officier van justitie - zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tweetal aangehouden op verdenking van drugsbezit

BREDA: Een 23-jarige Oosterhouter en een 30-jarige man uit Breda zijn woensdagavond rond 23.30 uur aangehouden op verdenking van drugsbezit. Beide mannen reden met een veel te hoge snelheid vanuit Etten-Leur over de A58 bij het knooppunt Princeville naar de A16. Surveillerende agenten controleerden hen op de Backer en Ruebweg en daarbij viel hen een hennepgeur in de auto op. Daarop besloten ze verder te zoeken. Beide verdachten hadden veel geld in kleine coupures en diverse mobiele telefoons in hun bezit. Bovendien werd er naast de auto een gripzakje met diverse brokken vermoedelijk cocaïne gevonden. Het tweetal is naar het bureau gebracht en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bootjesdief op heterdaad betrapt dankzij oplettende getuige

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 05.30 uur een 37-jarige Bredanaar aangehouden wegens diverse diefstallen bij bootjes die langs de Academiesingel en Haven in het water lagen. Een oplettende getuige belde rond 05.30 uur de politie, nadat hij een man verdacht in een bootje zag roeien. Agenten konden de verdachte eenvoudig aanhouden en naar het bureau brengen. De Bredanaar verklaarde daar dat hij al in de nacht van dinsdag op woensdag ook al diverse diefstallen had gepleegd van en aan bootjes, waaronder brandstoftanks en een buitenboordmotor. Naar eigen zeggen gebeurden de diefstallen in een opwelling; een echte verklaring voor zijn gedrag had hij er namelijk niet voor.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 28-05-2009 16:32 | © Regio Midden en West Brabant |