Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachte van overvallen aangehouden

Leiden, 28-05-2009 o De politie heeft woensdag 27 mei een 30 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het plegen van vier overvallen. De overvallen vonden alle recentelijk plaats. De politie kwam de verdachte op het spoor door getuigenverklaringen en camerabeelden.

De politie was direct een onderzoek gestart na twee overvallen op winkels op vrijdag 15 mei. Bij een textielwinkel aan de Breestraat voelde een verkoopmedewerkster zich zo bedreigd door de overvaller dat zij niet kon voorkomen dat hij een greep in de kassa deed. Bij een winkel in erotische artikelen aan de Korevaarstraat werd de overvaller door de verkoopmedewerkster afgebluft en vertrok hij onverrichter zaken.

Maandagmiddag 18 mei vond een gewapende overval plaats op de Etos aan de Donkersteeg. Daar bedreigde een man het personeel en ging er vandoor met een zwart geldkistje. Na de overval fietste de dader rustig weg.

Zaterdagmorgen 23 mei werd opnieuw een greep gedaan in de kassa van een textielwinkel aan de Haarlemmerstraat. Ook nu ging de dader er met een geldbedrag vandoor. Met name door de camerabeelden van deze overval en de verklaringen van getuigen werd de verdachte opgespoord.

De verdachte zit nog vast en heeft de overvallen bekend. Hij wordt vrijdag 29 mei voorgeleid bij justitie. Daar zal worden bepaald of de verdachte langer wordt vastgehouden. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.