Siemens

Persbericht

1101.947

Den Haag, donderdag 28 mei 2009

Robuuste, SIL- ontworpen Sitrans klepstandstellers voor de zware industrie

De klepstandsteller portfolio van Siemens Industry Automation is recent uitgebreid met een zeer robuuste nieuwe klepstandsteller die zeer eenvoudig is te bedienen. De Sitrans VP300 klepstandsteller is specifiek ontwikkeld voor gebruik in de zware industrie zoals de papier-, staal- en de olie- & gasindustrie. Hij is ontworpen volgens de SIL richtlijn.

De klepstandsteller portfolio van Siemens Industry Automation is recent uitgebreid met een zeer robuuste nieuwe klepstandsteller die zeer eenvoudig is te bedienen. De Sitrans VP300 klepstandsteller is specifiek ontwikkeld voor gebruik in de zware industrie zoals de papier-, staal- en de olie- & gasindustrie. Hij is ontworpen volgens de SIL richtlijn (Siemens persfoto).

De Sitrans VP300 is de eerste klepstandsteller op de markt die is uitgerust met een SIL gecertificeerde Partial Stroke Test. Het afblazen bij een enkelwerkende uitvoering is volgens SIL 2. Zowel de enkel als dubbelwerkende uitvoering zijn gevat in een IP66/NEMA 4x Aluminium behuizing. De Sitrans VP300 is uitermate geschikt voor trillende applicaties. Een minimum temperatuur van -40 Celsius samen met ongevoeligheid voor vochtige en zelfs vervuilde instrumentenlucht (olie of deeltjes) maakt dat deze klepstandsteller in zelfs de meest lastige toepassingen zonder zorgen kan worden ingezet.

De robuuste door Siemens ontwikkelde OPOS montage garandeert een snelle en eenvoudige installatie van de Sitrans VP300. Slechts twee bouten zijn er nodig om de standsteller op de aandrijving te monteren. De geïntegreerde pneumatische blokkeerfunctie maakt het mogelijk de klepstandsteller tijdens bedrijf uit te wisselen.

Een andere nieuwe ontwikkeling is het ontbreken van een mechanische terugkoppeling. De contactloze terugmelding wordt verzorgd door de GMR (Giant Magneto Resistance) techniek. Deze techniek, die met een Nobel prijs is bekroond, maakt de terugmelding zeer ongevoelig voor invloed van temperatuur en externe magnetische bronnen. Omdat er slechts één magneet nodig is, is de installatie snel en eenvoudig te verwezenlijken voor slaglengtes tot 150mm of rotaties tot 120 graden.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Laurens Spijkers
Tel: (070) 333 1862
E-mail: laurens.spijkers@siemens.com, Internet: www.siemens.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/persinfo