Gemeente Aalten


Controle hondenbelasting

De gemeente Aalten controleert gedurende de maanden juni, juli en augustus de hondenbelasting. Het gaat om een huis-aan-huis controle. Zo wordt vastgesteld wie wel een hond bezit maar daarvoor geen hondenbelasting betaalt.

Voor de controle zullen een aantal studenten worden ingezet. Zij hebben een gemeentelijk legitimatiebewijs, waarnaar u uiteraard altijd kunt vragen. De controleur zal u enkele vragen stellen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Het is de bedoeling dat de vragen aan de deur worden afgehandeld. Treffen zij bij u een hond aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan wordt u alsnog in de gelegenheid gesteld om de verplichte aangifte te doen. Hiermee voorkomt u dat u een boete krijgt.

Als u niet thuis bent zal de controleur ter plaatse een beoordeling maken over het wel of niet aanwezig zijn van één of meer honden. Bij een vermoeden van de aanwezigheid van één of meer honden, waarvoor geen aangifte is gedaan, wordt u aangiftebiljet toegezonden. Dit aangiftebiljet moet binnen 2 weken ingevuld en ondertekend aan de gemeente worden teruggestuurd. Ook als u geen houder bent van een hond bent u verplicht het aangiftebiljet terug te sturen. Als u het biljet niet terug stuurt kan de gemeente ambtshalve een aanslag opleggen met een eventuele boete.

Hebt u sinds kort een hond en u bent u nog niet in de gelegenheid geweest hiervan aangifte te doen? Wacht daarmee dan niet langer. U vindt op deze site onder digitaal loket, belastingloket het aangifteformulier om uw hond aan- of af te melden.

Voor nadere Informatie over de hondenbelasting, de controle of de aangifte kunt u contact opnemen met de Gemeente Aalten, bedrijfsbureau FBI, team Bedrijfsvoering. Het bedrijfsbureau is bereikbaar onder telefoonnummer (0543) 49 33 85.