Ministerie van Verkeer en Waterstaat


1 1 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag
De voorzitter van de Tweede Kamer Ministerie van Verkeer en der Staten-Generaal Waterstaat Binnenhof 4 Plesmanweg 1-6 2513 AA DEN HAAG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070 351 6171 www.verkeerenwaterstaat.nl

Contactpersoon
---
T -

Ons kenmerk VenW/DGMO-2009/4503 Datum 28 mei 2009
Onderwerp Uitrolplanning OV-Chipkaart Uw kenmerk
---

Bijlage(n) Geachte voorzitter, 1

In deze brief informeer ik u over de stand van zaken van de uitrolplanning voor de OV-chipkaart en het overleg met de consumentenorganisaties over het eindbeeld.

Ik heb de heer Verbeek in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Bestuurlijke Implementatiegroep en de Stuurgroep OV-chipkaart gevraagd een uitrolplanning op te stellen. De heer Verbeek heeft mij bij brief van 25 mei 2009 de uitrolplanning aangeboden en deze treft u bijgaand aan. Ik ben verheugd dat het implementatieproces in volle gang is.

Voorts is de afgelopen maanden onder mijn regie intensief overleg gevoerd tussen consumentenorganisaties, overheden, vervoerders en TLS over een richtinggevend eindbeeld voor de OV-chipkaart. Op 15 mei 2009 heb ik een afrondend overleg hierover gevoerd met de consumentenorganisaties. Dit overleg heeft ertoe geleid dat de ANWB, ROVER, de CG-raad en Viziris het overleg over de OV-chipkaart in het Landelijk Consumentenoverleg (LCO) weer hebben hervat. De Consumentenbond en de LSVb blijven via het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (LOCOV) betrokken bij de implementatie van de OV-chipkaart. De ANBO, Unie KABO, PCOB en de vertegenwoordiging van het Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (ROCOV) blijven zoals voorheen deelnemen aan het LCO.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J. C. Huizinga-Heringa

a
agina 1 van 1
---