GAIA

#GAIA feed


___________________

Nieuwsbericht © GAIA

28 mei 2009

GAIA steunt actiecomité tegen circussen met wilde dieren in Eupen

In Eupen werd een actiecomité opgericht tegen circussen met wilde dieren. Het "Aktionskomitee gegen Wilte Tiere in der Manege" zag het levenslicht naar aanleiding van het Franse circus Zavatta Pacific, dat enkele weken geleden zijn tenten had opgeslagen in Eupen en de wet systematisch aan zijn laars lapt.

Zavatta Pacific - Hannut 2008

Het Aktionskomitee heeft niet stilgezeten. Op een persconferentie dinsdag 26 mei in het dierenasiel van Eupen stelde initiatiefneemster Syna Gensterblum van het Aktionskomitee de resultaten voor van de eerste actie: in nauwelijks twee weken tijd werden meer dan 600 handtekeningen van inwoners van Eurpen verzameld voor een verbod op circussen met wilde dieren in de stad.

Op de persconferentie loofde GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch het initiatief van het Aktionskomitee en lichtte de situatie toe van circussen die de wet niet naleven en de overheid die de wet niet doet naleven. Ook in Eupen liet het stadsbestuur begaan.

Voor Gerd Xhonneux van het Aktionskomitee is dat onaanvaardbaar. Het Aktionskomitee wil dat Eupen de 130ste stad wordt die geen circussen met wilde dieren meer toelaat op haar grondgebied en is vast van plan door te gaan met acties tot het doel bereikt is.

Cirque de Paris - Halle 2009