Ministerie van Buitenlandse Zaken

Stemmen vanuit het buitenland?

28 mei 2009 | Heeft u bij uw stembescheiden voor het stemmen per brief die door de gemeente Den Haag aan u zijn verzonden, uw stembiljet in een gesloten envelop ontvangen? U kunt dan deze envelop gewoon openen, het stembiljet eruit halen en invullen. Vervolgens retourneert u het stembiljet met het briefstembewijs in de aan u toegezonden oranje retourenvelop.

De gemeente Den Haag heeft u de volgende stembescheiden toegezonden:
* Een stembiljet;

* Een envelop voor het stembiljet met de tekst "stembiljet";
* Een briefstembewijs;

* Een oranje retourenvelop;

* Een handleiding voor het invullen van het stembiljet en het briefstembewijs.

Door een fout is het stembiljet abusievelijk in de envelop met de tekst "stembiljet" gedaan en is deze dichtgeplakt. U kunt deze envelop gewoon openen, het stembiljet er uithalen en invullen. U kunt het stembiljet vervolgens terugsturen in de envelop met de tekst "stembiljet" en deze (al dan niet) dichtplakken met bijvoorbeeld plakband. U kunt echter ook het stembiljet in een andere, blanco envelop doen of het stembiljet (dichtgevouwen) zonder het in een aparte envelop te doen in de oranje retourenvelop stoppen.

Uw stem wordt dus gewoon meegeteld, mits u uiteraard wel voldoet aan de andere vereisten, namelijk het gebruik van de oranje retourenvelop, een ingevuld briefstembewijs, en het overeenkomen van de handtekening op het briefstembewijs met uw handtekening op uw registratieformulier.

Meer informatie


* Website 'U heeft het voor het zeggen' Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl