Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar diefstal met bedreiging

Wijchen, 28-05-2009 o De politie is met een rechercheonderzoek gestart naar aanleiding van een melding van een autodiefstal onder bedreiging van een vuurwapen, in de nacht van woensdag op donderdag. Omstreeks 00.30 uur zou een bestuurder op de Saltshof 10e straat door meerdere personen bedreigd zijn, waarna de daders er met zijn auto vandoor gingen. De man belde daarop bij buurtbewoners aan die de politie waarschuwden.

Het slachtoffer, een 24-jarige inwoner van Dordrecht, heeft aangifte gedaan. De gestolen auto is donderdagmorgen elders in de Saltshof aangetroffen. Een Wijchenaar die zijn hond uitliet vond op straat een aantal zakken met hennep en gaf dit door aan de politie. Agenten die ter plaatse gingen kijken, troffen rond een auto ook wat hennep aan. Deze auto bleek, na verder onderzoek, de auto die eerder die nacht ontvreemd was. De auto en hennep zijn in beslag genomen en veiliggesteld voor sporenonderzoek.

Eerder woensdagavond was bij de politie gemeld dat er schoten zouden zijn gehoord in de Watersnipstraat. Op deze locatie is in de loop van de ochtend nader onderzoek ingesteld door de technische recherche. Hiertoe werd de weg enige tijd afgesloten. Ook is er buurtonderzoek gedaan, zowel in deze straat als in de wijk Saltshof. Of er een verband bestaat tussen beide incidenten is nog onduidelijk.

Als er getuigen zijn die iets over één van beide zaken kunnen vertellen, worden zij verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Wijchen op telefoon 0900-8844. (8)

Laatst gewijzigd 28-05-2009 17:16 | © Regio Gelderland-Zuid |