Gemeente Heerenveen


---


---

Gemeente Heerenveen biedt vrijwilligersverzekering aan

De gemeente Heerenveen heeft een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Met de collectieve verzekering kunnen de verenigingen en stichtingen in de gemeente hun verzekeringslasten drukken.

Jaarlijks verrichten vele vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Heerenveen waardevol werk door zich actief in te zetten voor de sport, de zorg, het onderwijs en ander welzijnswerk. Lang niet alle vrijwilligers zijn (voldoende) verzekerd tegen de risico's die zij lopen bij de uitvoering van hun taken. De gemeente Heerenveen heeft daarom als onderdeel van haar vrijwilligersbeleid begin dit jaar een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten!
Niet volledig gedekte

Waar mensen werken, kunnen ongelukken gebeuren. Ook vrijwilligers kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. De door de vrijwilliger aan derden toegebrachte schade is niet gedekt onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Daarom is het belangrijk voor verenigingen en stichtingen, die met vrijwilligers werken, om hiervoor verzekerd te zijn.
Voor wie is de verzekering bedoeld?

Stichtingen en verenigingen binnen de gemeente kunnen gratis gebruik maken van deze collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen gelden dan voor alle bij hen actieve vrijwilligers, waaronder ook de bestuursleden.
Alle vrijwilligers zijn dan verzekerd:


- ongeacht hun leeftijd;

- ook bij eenmalige activiteiten;

- er zijn geen minimum aantal uren;

- ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten.

Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van dekking voor deze verzekeringen. Dit vloeit voort uit de speciaal voor hen getroffen rechtspositieregelingen. Stagiaires in het kader van de maatschappelijke stage voor scholieren vallen eveneens niet onder de definitie van vrijwilligers.
Verzekeringspakket
We hebben de volgende verzekeringspakketten beschikbaar. De aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers en de onderdelen van de pluspolis zijn voor mantelzorgers niet van toepassing.
Eenvoudig, gemakkelijk en zonder registratie Deze verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Een bijkomend voordeel is dat er geen administratie of registratie van de vrijwilligers nodig is. Dus iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, bijvoorbeeld de voetbalvader die meegaat met een uitwedstrijd van zijn kind, is verzekerd!
Schade⦠en dan?
Download het schadeformulier. Vervolgens kunt u de claim uitprinten, invullen en indienen bij het kantoor van het Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen aan Crackstraat 1 (naast de kerk, tegenover Paul Kruger of het gemeentehuis) te Heerenveen. Het Vrijwilligers Service Punt zendt de claim vervolgens door naar de verzekeraar. Ook kunnen zij de gegevens nagaan bij de verenigingen of organisaties. Op deze wijze is toch te controleren of iemand terecht een claim indient.

De schade wordt rechtstreeks door Centraal Beheer met de benadeelde afgewikkeld en het Vrijwilligers Service Punt krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Ingeval van vragen kan de vrijwilliger contact opnemen met Centraal Beheer. Als er sprake is van een eigen risico, zal dit met de rechtspersoon worden afgewikkeld.
Meer informatie
Meest gestelde vragen

U kunt contact opnemen met het Vrijwilligers Service Punt op tel. 0513-645 881 (bij geen gehoor i.v.m. tijdelijke verhuizing: 0513-627332).

---