Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

`Achter de voordeur' in De Baarsjes

28 mei 2009
Vanaf eind 2008 zijn in een half jaar 347 huishoudens in de Mercatorbuurt Noord benaderd voor een huisbezoek. Bewonersadviseurs van het project `Achter de voordeur' hebben bij 15% van deze gezinnen een bezoek afgelegd. Hieruit zijn 111 hulpvragen naar boven gekomen, waarvan de meeste gingen over wonen, werken en leren, taalvaardigheid en integratie, en inkomen.

Doel van de huisbezoeken

Het doel van deze huisbezoeken is na te gaan of Baarsjesbewoners hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van inkomensbeheer, het beheren van de eigen administratie, taalvaardigheid, of het vinden van werk. Baarsjesbewoners die de weg naar de juiste hulp nog niet hebben gevonden, worden door de bewonersadviseur geholpen om deze hulp te vinden en te gebruiken.

Stedelijke basisvoorziening

Stedelijk wordt onderzocht wat de effectiviteit van dit project is. Op den duur wordt bewonersadvisering namelijk een stedelijke basisvoorziening. Het stadsdeel onderneemt de komende tijd zelf ook een aantal maatregelen om het bereik van de bewonersadviseurs te verhogen. De raadscommissie Onderwijs bespreekt dinsdag 9 juni de stand van zaken van het project `Achter de voordeur'.

Zie ook

Veilgheid, zorg en overlast

---