Gemeente Brummen


Onderwerpen besluitvormende raadsvergadering mei

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-05-2009)

Donderdagavond 28 mei 2009 vindt weer een besluitvormende vergadering van de Brummense gemeenteraad plaats. Op de agenda staan ditmaal vier inhoudelijke onderwerp die in ieder geval besproken en bediscussieerd gaan worden. Twee voorstellen staan als hamerstuk op de agenda. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en begint om 19.00 uur. Dit is een uur eerder dan gebruikelijk. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Het vervroegde aanvangstijdstip houdt verband met de verwachting dat een aantal onderwerpen op de agenda de nodige (debat)tijd in beslag zullen nemen. Dit omdat het gaat om ingrijpende voorstellen, zoals de locatiekeus voor het nieuw te bouwen gemeentehuis en het voorstel over de IJsselsprong. Ook als bespreekstuk op de agenda staat de kadernota voor de periode 2010 tot en met 2013. Over dit onderwerp kunnen inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties nog meepraten tijdens de opiniërende raadsvergadering van woensdag 20 mei 2009. Dit geldt ook voor een ander agendapunt: de eerste bestuursrapportage van het college aan de raad over het lopende begrotingsjaar 2009.

De twee onderwerpen die als hamerstuk op de agenda staan zijn de lokale politiepriorieiten voor het jaar 2010 en het benoemen van de gemeentelijke accountant voor de periode 2009-2012. Een hamerstuk is een onderwerp waarover de vier fracties in de gemeenteraad een besluit nemen zonder dat ze daarover een debat zullen gaan voeren.

Stukken raadplegen
Voor belangstellenden liggen vanaf woensdag 20 mei 2009 exemplaren van de agenda met de bijbehorende stukken gereed bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Ook kunt u de vergaderstukken vanaf die dag raadplegen en downloaden via deze website.

Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.