Ingezonden persbericht


Volgende uitdaging Renger van der Zande


Volgende uitdaging Renger van der Zande

Dit weekend is er de derde ronde van het Brits Formule 3 Kampioenschap, op het spannende Rockingham circuit. Renger van der Zande, de Nederlandse aas in deze competitie, staat voor een stevige uitdaging. De grote vraag is of hij zijn "Big Bang" binnenkomer in dit kampioenschap, zoals hij die onlangs in Silverstone op het tapijt bracht, ook hier gaat herhalen. Zijn fans volgen hem op de voet in dit avontuur.

Download hi-res image

De Engelse Formule 3 Cup geldt als de thuismarkt voor jonge Formule 1 kandidaten. Onder de rook van de vestigingsplaats van de meeste Formule 1 teams strijden jonge talenten om de prestigieuze Britse titel.

Renger van der Zande had begin mei in deze competitie een superstart. Hij won van start tot finish de race in Silverstone, zonder het circuit, zijn nieuwe team, zijn bolide, de Avon-banden en zijn tegenstanders te kennen.

Drie dagen voor de race kwam de overeenkomst rond met het Hitech team. Het was het slot van een periode van 5 maanden onzekerheid over voortzetting van zijn succesvolle junior carrière. Een aantal van zijn Nederlandse partners had hem danig in de steek gelaten. Het antwoord op deze groep klestmeiers was een veenbrand in zijn ziel, die tot ontlading kwam op Silverstone.

Hij verbaasde de internationale autosportwereld door zijn overtuigende "out of the blue"-zege. Des te opmerkelijker omdat hij de eerste race in Oulton Park en de officiële trainingen gemist had.

Dit weekend is er de derde race op het circuit van Rockingham. En de hamvraag is of Renger de stunt gaat herhalen. Het circuit is betrekkelijk onbekend en is gedeeltelijk de kombaan van een Oval, zoals op de Lausitzring. Het is maar 3 kilometer lang en kent een opmerkelijke mix tussen trage 180 graden bochten en snelle hangbochten.

Voor de racefans van Renger is het de vraag of hij opnieuw de uitdager kan zijn. In ieder geval zijn zijn tegenstanders na Silverstone gewaarschuwd.

Renger: "Het is voor honderd procent een nieuwe uitdaging. En ik weet niet of ik zelf, in de combi met de basis-setup van de auto opnieuw weer dezelfde snelheid kan ontwikkelen. Met een lichte onzekerheid, maar tot in mijn tenen gemotiveerd, pak ik de uitdaging."

"Mannen als Ricciardo, Chilton en Tandy, lievelingen van het Engelse publiek, zitten er niet op te wachten dat ik ze weer voor aap zet. Play the game... Dat is mijn motto dit weekend."



Ingezonden persbericht