Ingezonden persbericht


Amsterdam, donderdag 28 mei 2009
RONALD VAN GELDEREN LANCEERT EIGEN PLATENLABEL

Na tien jaar lang zijn platen onder te hebben gebracht bij platenlabels als High Contrast en Tsunami Records, lanceert Ronald van Gelderen nu zijn eigen platenlabel: "RAW-SESSIONS RECORDINGS". RAW-SESSIONS gaat plaats bieden voor van Gelderen's eigen producties en dat van collega producers. Het label is ondergebracht bij Spinnin Records, ook wel bekend als thuishaven van de labels van Sander van Doorn en Marcus Schossow. Vrijdag aanstaande is de officiele kick off van de eerste release "Backstabberzz".

Met een groot aantal club hits op zijn naam heeft Ronald van Gelderen zowel als DJ als producer zijn credits meer dan verdiend. Elk weekend reist hij de hele wereld over om op festivals of in clubs zijn knallende, energie bruisende optredens te geven. Ook trekt hij wekelijks duizenden luisteraars met zijn succesvolle gelijknamige radio show RAW-SESSIONS, die wereldwijdt wordt uitgezonden door dertien verschillende radiostations.

Ronald van Gelderen: "Ik liep al een tijd langer met het idee rond, maar vond op dat moment de tijd nog niet rijp voor. Na een samenwerking van vijf jaar met het High Contrast label, realiseerde ik me in begin 2009 dat ik toe was aan een nieuwe stap. Het eigen label geeft mij een prettig gevoel van vrijheid, wat zeker weer terug te horen is in de producties. Naast mijn eigen producties, hebben we al drie artiesten getekend die in de loop van 2009 met zeer belovende releases gaan uitkomen."

De eerste release "Backstabberzz" staat voor de typische Ronald van Gelderen sound en geeft een goede basis voor het kersverse label. Backstabberzz bevat naast het origineel en de "Full Truth Version" ook een knallende remix van aanstormend talent Ummet Ozcan, die afgelopen maanden groot bekendheid vergaarde met zijn hit "Timewave Zero". Tijdens de promotijd begaat Backstabberzz al een hype in het clubcircuit en heeft inmiddels volledig support van onder andere collega dj's: Sander van Doorn, John O'Callaghan, Mark Sherry en Preach. Vanaf vrijdag aanstaande is Backstabberz te verkrijgen bij de bekende downloadportals, waaronder Beatport.com en Dance-Tunes.com.

www.myspace.com/rawsessionsrecordings / www.ronaldvangelderen.com

//////EINDE PERSBERICHT//////

(