Ingezonden persbericht

Persbericht

Sportieve opening van De Hartloper in Reeuwijk

Op 28 mei a.s. om 16.30 uur opent De Hartloper, gelegen midden in het Groene Hart aan de oprit naar de Reeuwijkse Hout, haar deuren! De openingshandeling wordt verricht door de heer Martin van Engelshoven-Huls, Gedeputeerde van Zuid-Holland en voorzitter van de Stuurgroep Groene hart. Hij opent ook de foto-expositie Spoorlijnpanorama's in het Groene Hart.
Verder zal de muziekgroep Gras volksmuziek uit het Groene hart presenteren. Om het sportieve karakter van de Hartloper te benadrukken geeft de bekende sportleraar Dick Nap van de Skate- en Skeelerschool Midden-Nederland een skate clinic.

Met haar locatie aan de Reeuwijkse Plassen ligt De Hartloper op een knooppunt van wandel-, fiets- en vaarroutes en vormt zij een uitvalsbasis voor recreatie in het hele Groene Hart. Hoofddoel van De Hartloper is promotie van het Groene Hart en dat wordt op uiteenlopende manieren gedaan. Naast informatie over wandel- en fietsroutes, excursies, sportieve activiteiten, exposities en cultuurhistorie kunt u er ook terecht voor voorlichting en educatie. Ook zijn er allerlei publicaties en streekproducten uit het Groene hart verkrijgbaar.
In het Groene Hart zijn honderden burgers of groepen bezig met verbetering van de leefomgeving. De Hartloper kan hen daarbij ondersteunen als uitvals- en ontmoetingsbasis en als meldpunt, wegwijzer en fysieke vraagbaak. De Hartloper biedt in dit verband deskundigheid en advies ten behoeve van vraagstukken in relatie tot de leefomgevingskwaliteit in het Groene Hart.
De Hartloper wil vooral een huiskamer zijn voor iedereen die wil participeren in het belang van het Groene Hart. Dat kan variëren van informatie zoeken, contact zoeken, iets willen zeggen, actie nemen en zelfs intiatieven en willen delen.
De Hartloper is een initiatief van Stichting Groene Hart dat tot stand is gekomen in samenwerking met Punt van de Milieufederatie Zuid-Holland. Beide organisaties zetten zich samen met lokale groepen en burgers in voor de kwaliteit van de leefomgeving.

De Hartloper is voorlopig alleen geopend op zaterdag en zondag van 11-17 uur.
Het adres is: Reeuwijkse Houtwal 3, 2811 NW Reeuwijk, tel. 0172-301037.
Voor meer informatie: www.groenehart.info of contact@groenehart.info.