Ingezonden persbericht

Zwolle, 28 mei 2009

Flinke opknapbeurt N350 Rijssen-Wierden vanaf voorjaar 2010

Voor de opknapbeurt van de provinciale weg N350, gedeelte Rijssen-Wierden, werkt de provincie Overijssel momenteel de plannen uit. Naar verwachting worden de eerste werkzaamheden aan de weg uitgevoerd vanaf voorjaar 2010. Dit gebeurt om de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. De provincie gaat de werkzaamheden in twee gedeelten uitvoeren. Het gedeelte Bussinkweg- Wierden wordt als eerste aangepakt. Voor het tweede gedeelte, Rijssen-Bussinkweg, gaat de provincie een nieuw plan opstellen.

Voor het gedeelte Bussinkweg-Wierden gaat de provincie de volgende maatregelen nemen:
*het aanleggen van twee turborotondes
*het aanleggen van een parallelweg van de Ypeloweg naar de rotonde Enterweg
*het aanleggen van faunavoorzieningen
*het gedeeltelijk verleggen van de hoofdrijbaan en parallelwegen
*het aanbrengen van bermverharding aan beide kanten van de weg
*het aanleggen van een fiets-voetgangerstunnel
*het aanbrengen van nieuwe strepen op de weg
De werkzaamheden vinden plaats in de periode mei 2010-juni 2011. In het najaar van 2011 wordt nog beplanting aangebracht. Voor deze werkzaamheden hoeft de weg niet afgesloten te worden, maar zal er wel hinder ontstaan voor omwonenden en weggebruikers.

Voor het gedeelte Rijssen-Bussinkweg wordt een nieuw plan opgesteld, waarbij nieuwe ontwikkelingen worden meegenomen. Een nieuw plan is nodig omdat de N350 nu functioneert als een omleidingroute als er op de snelweg A1 calamiteiten zijn. Het oorspronkelijke plan, dat voorzag in een rotonde op de kruising N347/N350, blijkt ongeschikt.
Verder is het ook mogelijk dat bij deze kruising werkzaamheden uitgevoerd gaan worden in het kader van het project 'Versnelde realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur', waarvoor momenteel plannen worden uitgewerkt.
Het streven is het plan eind dit jaar gereed te hebben. De uitvoering, afhankelijk van procedures, start naar verwachting na 2011.

Kijk voor verdere informatie op internet: www.bereikbaar.overijssel.nl

Informatie: Petra Timmer, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 23 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03