PERSBERICHT

Hilversum, 28 mei 2009

Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Vivenda Media Groep NV

Tijdens de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is de heer A.M. (André) Mirck benoemd tot statutair bestuurder van Vivenda Media Groep NV ('VMG' of de 'Vennootschap'). Hij volgt hiermee de heer drs. C. (Cees) van Versendaal op als CEO. De heer Van Versendaal is op 1 februari 2009 afgetreden als statutair bestuurder. De heer Mirck was hiervoor reeds actief voor VMG als tijdelijk bestuurder.

Tijdens de AVA is goedkeuring verleend voor het afstoten van een deel van de participatieportefeuille. De opbrengst wordt in het tweede en derde kwartaal 2009 aangewend om de schuldenlast van VMG verder te reduceren. Dit zal leiden tot een besparing op de financieringslasten.

VMG zal de volgende participaties desinvesteren: Meyer Monitor BV, Green Dino BV en DigiNotar Holding BV. Deze participaties zijn door VMG in de jaarrekening 2008 verantwoord tegen een waarde van ¤ 1.257.000. De boekwinst op de verkoop van de participaties bedraagt EUR 613.000.

Tijdens de AVA zijn tevens het jaarverslag en de jaarrekening 2008 ongewijzigd vastgesteld door de aandeelhouders en is aan de Raad van Bestuur décharge verleend voor het door haar gevoerde beleid. Aan de Raad van Commissarissen is décharge verleend voor het door haar uitgeoefende toezicht.

De AVA heeft Mazars Paardekooper Hoffman N.V. benoemd tot de accountant van de Vennootschap ter controle van de jaarrekening en het jaarverslag over het boekjaar 2009.

Verhoging maatschappelijk kapitaal

Verder is door de AVA besloten tot een statutenwijziging die inhoudt dat het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap verhoogd wordt tot een bedrag van ¤ 7.000.000. Door deze statutenwijziging krijgt dde Vennootschap de mogelijkheid om te voldoen aan haar verplichtingen tot het uitgeven van nieuwe aandelen in het kader van de uitvoering van de verdere conversie van de converteerbare obligatieleningen tot in totaal ¤ 7.5000.000.

Uitgifte aandelen

De Raad van Bestuur van VMG maakt bekend dat zij wenst over te gaan tot de uitgifte van 42.020.425 (twee en veertig miljoen twintig duizend vierhonderd en vijf en twintig) aandelen. Deze vertegenwoordigen een waarde van ¤ 1.6551.402,70 (één miljoen zeshonderd één en vijftigduizend vierhonderd en twee euro en zeventig eurocent). Dit is onder de opschortende voorwaarde dat de statutenwijziging, tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal, waartoe door de aandeelhouders vandaag is besloten, zal worden geëffectueerd (de 'opschortende voorwaarde').

Het betreft een gedeeltelijke conversie waarbij de op 6 maart 2008 geplaatste converteerbare obligatielening van ¤ 7,5 miljoen bij De Groote Zanndschulp I BV, gevestigd te Woudenberg, deels wordt geconverteerd tegen een uitgifteprijs van ¤ 0,039 per aandeeel. De nieuw uit te geven gewone aandelen zijn ten volle gerechtigd tot het dividend over het boekjaar 2009 en volgende boekjaren. Op deze aandelen rust geen lock-up. Voor deze aandelen zal toelating tot de notering op Euronext Amsterdam van NYSE Euronext worden aangevraagd. Het totaal aantal geplaatste gewone aandelen VMG bedraagt na de uitgifte 117.020.326 aandelen.

Reverse stock split

Ter bevordering van een normale en regelmatige markt in aandelen van de Vennootschap, is door de AVA besloten tot een tweede statutenwijziging. Deze geeft het Bestuur de mogelijkheid om binnen twaalf maanden een zogenoemde 'reverse stock split' door te voeren. Hierbij kunnen honderd (100) gewone aandelen van twee eurocent (¤ 0,02) nominaal worden samengevoegd tot één (1) niieuw aandeel van 2,00 euro (¤ 2,00) nominaal.

Ontwikkelingen 2009

Het Bestuur deelde verder mee dat de activiteiten in Duitsland zich positief ontwikkelen. In samenwerking met een aanbieder, van CRM software op de Duitse markt, zal de aansluiting van een groep makelaars worden gerealiseerd op de WebHome Mediamanager van Factotum, een dochterbedrijf van VMG.

Over Vivenda Media Groep

Vivenda Media Groep is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimedia bedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatieproducten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.