Ingezonden persbericht

Pianoconcert Robert Lambermont in Zuiderzeemuseum

Dit weekend geeft pianist en beeldend kunstenaar Robert Lambermont een pianoconcert in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze concerten zijn een aanvulling op zijn werk Grote Pneuma dat tot 25 oktober 2009 in het museumpark te bezichtigen is.

Lambermont speelt de stukken, geschreven door de hedendaagse componist Simeon ten Holt, op een vleugel die in de tentoonstellingsruimte is geplaatst. De concerten vinden op 30 en 31 mei van 13.00 tot 13.45 uur plaats in de Wierschuur in het museumpark en zijn voor alle bezoekers van het museumpark vrij toegankelijk.

Installatie
Bij Grote Pneuma van pianist en beeldend kunstenaar Robert Lambermont gaan mechaniek, technische verfijning, poëzie en muziek hand in hand. Zijn installatie bestaat uit een op waterkracht aangedreven bewegend eiland, dat samen met andere kinetische objecten te zien zal zijn vanaf 23 mei 2009. Lambermont maakte het kunst- en muziekproject op uitnodiging van Zuiderzeemuseum en Stadsherstel Amsterdam.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en worden van diverse kanten belicht. www.zuiderzeemuseum.nl.

Noot voor de redactie,