Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Budgetmarkt in De Baarsjes

28 mei 2009
Vóór de zomervakantie komt er in De Baarsjes een budgetmarkt. Bewoners en ondernemers kunnen zich dan op de hoogte laten brengen van alle inkomensondersteunende maatregelen die er in De Baarsjes zijn om hen te helpen het hoofd boven water te houden.
Dit is één van de aanbevelingen in de Armoedenotitie 2009. foto van euro's Hierin staat beschreven in hoeverre de in 2007 geformuleerde ambities op het gebied van armoedebestrijding gehaald zijn. Bijna 92% van de mensen die er aanspraak op kunnen maken, maakt gebruik van inkomensondersteunende maatregelen; een stijging van bijna 7%.

Extra aandacht voor jongeren

Na De Baarsjes is er nu ook in de rest van de stad extra aandacht voor jongeren die opgroeien in een minimumhuishouden. In 2009 komt voor deze jongeren een stedelijk plan van aanpak, waarbij ook gedacht wordt aan schuldhulpverlening. De stadsdelen gaan dit plan in 2010 uitvoeren.

Vind de juiste voorzieningen

Er wordt hard gewerkt aan deskundigheidsbevordering om bewoners naar de juiste voorzieningen te leiden. En tenslotte is er extra aandacht voor zelfstandige ondernemers, die door het Ondernemershuis bij uiteenlopende vragen geholpen worden. De raadscommissie Onderwijs bespreekt de Armoedenotitie 2009 op dinsdag 9 juni.
---