Gemeente Leeuwarden
Kinderraad kiest nieuwe burgemeester en favoriete voorstel

Tijdens de Kinderraad is donderdagmiddag Frial Saleh van de Prins Mauritsschool tot nieuwe kinderburgemeester van Leeuwarden gekozen. Zij werd door de vakjury, onder voorzitterschap van burgemeester Ferd Crone en de voormalige Kinderburgemeester Lilian Dijkhoff, unaniem tot beste kandidaat gekozen. De Prins Constantijnschool werd met het voorstel 'Splash in Leeuwarden' winnaar van de scholenstrijd.

Voor Frial was de verrassing groot om in de raadzaal van het Leeuwarder Stadhuis tot kinderburgemeester gekozen te worden, maar ze had het zeker gehoopt. Glunderend: "Toen ik hoorde dat onze school aan de kinderraad zou meedoen, wilde ik ook heel graag kinderburgemeester worden. We hebben een echte discussiefamilie, dus ik ben het thuis wel gewend. Ik heb er heel veel zin in!" Binnenkort heeft zij een afspraak met burgemeester Crone om verder kennis te maken, en plannen te maken.

Tijdens de kinderraad werd het voorstel van de kinderen van de Prins Constantijn School in de Vrijheidswijk voor een waterspeeltuin gekozen tot beste voorstel. De gemeente Leeuwarden is bezig met het realiseren van een waterpark nabij de Bonkervaart. Het voorstel van de Prins Constantijn School is erop gericht om van dit park een speeltuin/park te maken. Dit houdt in dat er speeltoestellen geplaatst zullen worden. Het zullen natuurlijke toestellen zijn, zoals klimbomen, boomstammen om op te zitten, eenvoudige touwbruggen etc. Op deze manier hopen de kinderen de stad Leeuwarden nog aantrekkelijker en leuker te maken voor kinderen.

---

Noot voor de redactie,