Nedfield's Duitse dochter Devil AG verkocht

Doorn, 28 mei 2009

Volgens informatie die Nedfield N.V. recentelijk heeft ontvangen, heeft de door de rechtbank in Braunschweig aangestelde curator, welke is belast met de afwikkeling van het faillissement van Tulip Beteiligungs GmbH, alle aandelen Devil AG verkocht aan de Duitse onderneming Platin 373 GmbH. In hoeverre de transactie definitief zijn doorgang heeft gevonden is momenteel nog niet bekend. Dit is afhankelijk van het voldoen van de overeengekomen koopprijs en invullen van de overige voorwaarden door de koper.

Door deze (aangekondigde) verkoop heeft Tulip Beteiligungs GmbH niet langer het (juridische) eigendom van haar dochtermaatschappij Devil AG en Devil's deelneming First Flash GmbH. De verkoop heeft plaatsgevonden met goedkeuring van de DAM Capital Group, de pandhouder van de aandelen Devil AG.

Nedfield is over de verkoop nog niet middels een officieel schrijven geïnformeerd door de curator en kan daarom nog niet overzien welke consequenties dit in de nabije toekomst voor de Nedfield groep zal hebben. Zodra er meer duidelijkheid is zal Nedfield dit bekend maken. Voorlopig gaat Nedfield er daarom vanuit dat de eerder gecommuniceerde financiële nadelige effecten moeten worden gehandhaafd.

----------

Over Nedfield
Nedfield investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde delen van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Nedfield innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Nedfield is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doorn (Nederland).