Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 18 mei 2009

Cursus digitale natuurfotografie in Ilperveld

Op 3 donderdagavonden in mei en juni organiseert Landschap Noord-Holland de cursus Digitale fotografie. De eerste avond vindt plaats op donderdag 28 mei van 19.30 tot 21.30u (theorie). De volgende twee avonden vinden plaats op donderdagavond 4 juni van 19.00 tot 22.30u (praktijk) en 11 juni van 19.30 tot 21.30u (theorie). De cursus wordt gegeven door natuurfotograaf Jan Smit (www.smitinbeeld.nl) en vindt plaats in en om Bezoekerscentrum Ilperveld.

Het Ilperveld is bijzonder geschikt voor het maken van mooie foto's. Het licht is er het hele jaar door prachtig. Er zijn fraaie zonsondergangen en spectaculaire luchten te zien en volop weidevogels. Het Ilperveld is een van de laatste veenweide landschappen in Nederland en ligt op amper 6 kilometer ten noorden van het Centraal Station in Amsterdam.

Tijdens deze inspirerende cursus leert u tijdens de eerste avond de grondbeginselen van digitale fotografie; wat zijn pixels en wat is het verschil tussen JPEG en RAW-fotografie? Hoe werkt het met belichting, scherptediepte en hoe kunt u uw compositie verbeteren? U leert uw camera nog beter kennen.

Op de tweede avond, de praktijkavond, gaat u met de hele groep met een open boot varen op het Ilperveld. De schipper laat u op een aantal plaatsen aan land om foto's te maken. Ook vanaf de boot zult u kunnen fotograferen. Op de derde avond wordt al het werk met elkaar besproken met behulp van een labtop en beamer.

Iedereen die mee wil doen met deze fotografiecursus is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten bedragen ¤ 89,00 per persoon. Bent u Beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 79,00 (incl. koffie/ thee tijdens de theorieavonden. Neem voor de praktijkavond zelf iets te eten en/ of drinken mee). Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn. Graag van te voren aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55.

Noot voor redacties