Gemeente Soest

.

Reconstructie fietspaden in de Korte en de Lange Duinen

26 mei

Op donderdag 28 mei aanstaande wordt gestart met de reconstructie van diverse fietspaden in de Korte en Lange Duinen van Soest. Deze werkzaamheden zijn nodig vanwege de slechte onderhoudstoestand als gevolg van wortelopdruk. De nieuwe fietspaden worden verbreed tot twee meter en zijn van beton.

Op 28 mei beginnen de werkzaamheden van de fietspaden bij de Lange Duinen. Het gaat hier om de fietspaden Wieksloterweg, De Beaufortlaan en Schapendrift - Van Lijndenlaan.

Vanaf 2 juni worden de fietspaden bij de Korte Duinen aangepakt. Het fietspad Soesterbergsestraat -Monnikenboschweg en het fietspad Heezerspoor OZ-Monnikenboschweg krijgen dan een opknapbeurt.

De reconstructie van de asfaltfietspaden houdt in dat de bestaande asfaltverharding verwijderd wordt en dat de fietspaden een bredere fundering krijgen. Vervolgens wordt er een betonverharding aangebracht.

Tijdens de werkzaamheden en gedurende de verhardingsperiode van het beton, zijn de fietspaden afgesloten voor alle verkeer. Fietsers moeten gedurende deze periode gebruik maken van alternatieve routes.