Ingezonden persbericht



---


Kinderen basisscholen versterken klimaatbeleid Heerlen Speciale kinderraadsvergadering op 28 mei

Sarah& Nieuwe Energie en de gemeente Heerlen organiseren een speciale kinderraadsvergadering over het klimaatbeleid van de gemeente Heerlen. Kinderen van de groepen 8 van de basisscholen Albert Schweitzer en het Pannesjop gaan dan in debat met de klimaatwethouder Lex Smeets.

Tijdens het debat leggen de kinderen hun wensen voor een beter energie- en klimaatbeleid voor aan de wethouder. De kinderraadsvergadering wordt afgesloten met een contract tussen de wethouder en de kinderen waarin een aantal maatregelen worden afgesproken.

De gemeente Heerlen profileert zich met het speerpunt Nieuwe Energie. Zij zet in op energiebesparing en alternatieve energiebronnen zoals zonne- en wind-energie en het gebruik van het warme water uit de oude mijngangen. Dat zijn belangrijke ambities maar: hoe ver gaat het klimaatbeleid van de gemeente eigenlijk en, gaat het wel ver genoeg? Als voorbereiding op de raadsvergadering bezoekt de gemeente de beide scholen op dinsdag 26 mei. Kinderen krijgen dan gelegenheid tot stellen van vragen. Hoe goed is het energie- en klimaatbeleid van onze gemeente en wat kan beter? Daarna formuleren de kinderen hun duurzaamheidswensen voor het debat op 28 mei.

Sarah&Nieuwe Energie
Sarah&De Gemeente is een onderdeel van Sarah&Nieuwe Energie. Sarah is het icoon van Nieuwe Energie in Parkstad Limburg. Ze is een fictief meisje dat met de kinderen een fantasierijk duurzaamheidsspel speelt: Sarah's Wereld. De provincie Limburg en verschillende gemeenten in Parkstad ondersteunen dit project. Sarah ontdekt samen met de kinderen hoe wij duurzamer kunnen leven en neemt ze mee naar duurzame energie initiatieven in de regio. In Parkstad Limburg doen er dit schooljaar zo'n 40 groepen van de basisscholen mee aan dit project.
---