Ingezonden persbericht


|28 mei 2009 2                   |

Geen gevaarlijke stoffen bij brand in Waterstraat

De brandweer is de brand meester die vanochtend woedde in een automaterialenbedrijf in de Waterstraat. Uit metingen blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Enkele tientallen panden in de Waterstraat, Niersstraat, Rijnstraat en de Biezenstraat zijn korte tijd ontruimd geweest. Alle bewoners mogen inmiddels terugkeren naar hun woning.

De brand is vanochtend om ongeveer 2.30 uur ontstaan in de automaterialenhandel Geenacker, Waterstraat 103. Dit pand is volledig afgebrand. Om 5.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Bewoners zijn opgevangen in het gemeenschapshuis. Bewoners kunnen de schade melden bij hun eigen verzekering. Bewoners met eventuele gezondheidsklachten kunnen zich melden bij de eigen huisarts.

In het gemeenschapshuis Waterkwartier, Waterstraat 146a is een informatiecentrum ingericht. Bewoners kunnen daar vandaag in ieder geval tot 13.00 uur informatie krijgen over de schadeafhandeling. Daarna kunnen bewoners voor informatie terecht bij het gemeentelijk informatiecentrum open Huis.

De politie stelt onderzoek in naar de oorzaak van de brand.