Intiem met 'Novastar' en 'The Rifles'

28/05/2009 07:00

Jack Daniel's

Landgraaf/Gouda, donderdag 28 mei 2009 - Ook dit jaar komen in het laatste weekend van mei alle grote namen uit de rockwereld samen op het oudste openluchtfestival ter wereld, Pinkpop. Slechts een paar van de 140.000 fans die het uitverkochte festival bezoeken, krijgen de kans hun favoriet van dichtbij te zien en een uniek akoestisch privéoptreden van The Rifles en Novastar bij te wonen. Als onderdeel van haar Backstage-programma biedt Jack Daniel's sinds 2006 festivalgangers de mogelijkheid een kijkje achter de schermen te nemen en een echte backstage-ervaring op te doen. Eerdere optredens in het Backstage-programma werden verzorgd door Moke, Triggerfinger, the Wombats en Fiction Plane.

Jack Daniel's is dit jaar wederom aanwezig op Pinkpop. "Van oorsprong zijn wij sterk verbonden met rockmuziek. Als echte muziekliefhebber vormde Jack Daniel in 1892 zijn eigen '10-piece Silver Cornet Band' om mee rond te toeren en zijn whisky te promoten. Volgens de jonge distilleerder bracht goede muziek en goede whisky mensen bij elkaar," aldus Sandra de Vries, Brand Manager van Jack Daniel's. "Op Pinkpop blijft toch altijd een afstand tussen fans en de artiest op het podium. Met ons Backstage-programma willen we enkele bezoekers de kans geven hun favoriete artiest ook van dichtbij mee te maken. Maar ook hier geldt; what happens backstage, stays backstage!"

Novastar en the Rifles

Het Backstage-programma van Jack Daniel's biedt rockfans op Pinkpop de exclusieve mogelijkheid een privéconcert van Novastar, de band rondom Joost Zweegers, te beleven. Na eerdere hits als 'Never Back Down' en 'Wrong', kwam in 2008 het 3e album 'Almost Bangor' uit, waarvan inmiddels drie succesvolle singles zijn verschenen. Daarnaast geeft ook de Britse indie-rockband The Rifles een intiem privéoptreden. De uit Londen afkomstige band bevestigde begin dit jaar haar groeiende status met het nieuwe album 'The Great Escape'. Beide optredens bevinden zich achter de schermen, zijn akoestisch en bestemd voor een beperkt aantal fans.

Polsbandjes

De winnaars van de privéconcerten worden willekeurig geselecteerd uit de Pinkpopbezoekers. "Iedereen die naar Pinkpop komt, maakt een gelijke kans. Bij iedere Jack? krijgen bezoekers een polsbandje waarop ze meteen kunnen zien of ze het privéconcert mogen bijwonen," licht Sandra de Vries toe. Daarnaast maken bezoekers ook kans op vele andere Jack Daniel's prijzen. Om van tevoren zeker te zijn van toegang tot een exclusief Jack Daniel's Backstage-concert, kunnen fans naar www.jackdanielsbackstage.nl om alvast zo'n felbegeerde Backstage-pas te winnen.

Jack Daniel's Truck

Meer dan honderd jaar geleden was de Jack Daniel's band, op paard en wagen, een graag geziene gast op festivals en events. En tot op de dag van vandaag tourt Jack Daniel's nog steeds. Weliswaar niet meer met paard en wagen, maar met een grote originele Amerikaanse truck die het authentieke Tennessee-gevoel met zich meebrengt. Deze truck is omgebouwd tot bar en wordt 'uitgevouwen' op de festivals die hij aandoet. Pinkpop is dit jaar de startplaats van de Jack Daniel's Truck Tour. Na zijn unieke aanwezigheid op het oudste openluchtfestival ter wereld tourt de Jack Daniel's Truck onder andere langs Rock in Park Festival (Duitsland), Roskilde Festival (Denemarken) en Sziget Festival (Hongarije).

Over Jack Daniel's Backstage

Het Backstage-programma van Jack Daniel's biedt rockliefhebbers de exclusieve mogelijkheid een bijzonder privéconcert bij te wonen en een kijkje achter de schermen te nemen. "Door zijn sterke verbintenis met rockmuziek introduceerden wij in 2006 het Backstage-programma voor rockers. Backstage is uniek, maar normaal gesproken alleen weggelegd voor de happy few," zegt Sandra de Vries. Eerder dit jaar was Jack Daniel's aanwezig op Paaspop, waar enkele winnaars onder andere de kans kregen om de bandleden van Triggerfinger te ontmoeten en een persoonlijk concert van deze band bij te wonen.

Jack Daniel's is onderdeel van de Brown-Forman Corporation (BFC) en de distributie in Nederland is in handen van Bacardi Nederland.

Please enjoy Jack Daniel's responsibly.





http://www.jackdanielsbackstage.nl