Ingezonden persbericht




Spaanse stier wint stimuleringsprijs Vuelta

Toeristisch Platform Drempt, Hummelo en Keppel ontvangt E 2.500,-

Het Toeristische Platform Drempt, Hummelo en Keppel heeft het beste idee ingezonden om de gemeente Bronckhorst tijdens de Vuelta op de kaart te zetten. Het platform wil originele printen op kunststofpanelen langs het wielerparcours in Hummelo en Keppel plaatsen en daarmee de gemeente Bronckhorst promoten. Het ontwerp van de print is gemaakt door kunstenaar Herman van den Broek, die inspiratie haalde uit de Spaanse stier van Picasso. Op de voorgrond is de Spaanse stier met fietsstuur en zadel te zien, terwijl op de achtergrond een bekende locatie uit de gemeente staat afgebeeld. Het platform is beloond met een geldbedrag van E 2.500,- om het idee te concretiseren.

De jury is van mening dat het ontwerp op een creatieve manier de Vuelta en Bronckhorst combineert. 'Het idee sluit prima aan bij de toeristische profilering van Bronckhorst. Een gemeente die rijk is aan kunst en cultuur', aldus voorzitter burgemeester Aalderink. De tweede prijs gaat naar de inzending van de Vordense Ondernemers Vereniging, zij willen een groot Spaans feest organiseren en met een Ridderpoort Bronckhorst promoten. Daarvoor ontvangen zij een geldprijs van E 1.500,-. De derde prijs gaat naar de inzending van het Toeristisch Platform Hengelo (Gld.), die arrangementen willen ontwikkelen rond de Vuelta en deze op diverse manieren willen aanbieden aan potentiële bezoekers. Zij ontvangen een geldprijs van E 1.000,-. Met de geldprijzen moeten de inzendingen uitgevoerd worden.

Stimuleringsprijs
Om inwoners, organisaties en ondernemers te stimuleren initiatieven en activiteiten te ontplooien om Bronckhorst te promoten tijdens de Vuelta, heeft de gemeente Bronckhorst deze stimuleringsprijs ingesteld. Een jury, bestaande uit Henk Aalderink, burgemeester Bronckhorst en voorzitter van de jury, Willem Geerken, wethouder Zutphen en voorzitter organisatie Zutphen en Harry Somsen, vertegenwoordiger Toeristisch Recreatief Overleg Bronckhorst heeft de inzendingen beoordeeld. In totaal zijn er zes inzendingen binnengekomen.

Vuelta in Bronckhorst
De Vuelta is de wielerronde van Spanje en deze doet dit jaar ook Bronckhorst aan. Op 31 augustus 2009 is de derde etappe van Zutphen naar Venlo. De etappe vertrekt die dag om 13.00 uur vanaf de markt in Zutphen en voert door de kernen Kranenburg, Vorden, Baak, Toldijk, Hummelo en Laag-Keppel.

Hengelo (Gld), 28 mei 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --