Ingezonden persbericht


Women on top!
Open2Europe kiest voor 3 vrouwelijke vice-presidents

Parijs, Frankrijk, 28 mei 2009 ­ Internationaal PR bureau Open2Europe geeft met haar 3 vrouwelijke vice-presidents het goede voorbeeld voor Nederlandse bedrijven als onderneming met een zeer hoge emancipatiegraad. Nederland blijft, ondanks initiatieven als de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers, achter lopen op het Europese gemiddelde van vrouwen in topfuncties. Open2Europe, dat sinds haar oprichting 8 jaar geleden een systematische groei heeft doorgemaakt van 50% tot 100% per jaar, bewijst dat een 'feminine touch' op internationaal niveau de sleutel tot succes kan zijn.

Nederland blijft kiezen voor mannelijk management
Slechts een kwart van de Nederlandse managers is vrouw, zo blijkt uit onderzoek van het Europese onderzoeksbureau Eurostat. In vergelijking met het Europese gemiddelde van 33% is dat een relatief lage uitkomst. Toch ontbreekt het niet aan initiatieven om hier verandering in te brengen. Op 11 juni zal bijvoorbeeld de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers plaatsvinden, een interessant project van Managers Netwerk Nederland, waarbij de meest onderscheidende en veelbelovende vrouwelijke manager zal worden benoemd. Helaas toont de praktijk aan dat vrouwen nog steeds niet als volwaardige collega worden gezien. In Nederland, maar ook in andere Europese landen, worden hogere posities nog steeds vergeven aan mannelijke collega's in plaats van aan een gelijkwaardige vrouwelijke kandidaat.

Open2Women
Bij Open2Europe is emancipatie een bekend begrip. Het management team bestaat uit een Zwitserse directeur en 3 vrouwelijke vice-presidents met de Franse, de Engelse en de Zweedse nationaliteit. Voor dit PR en communicatiebureau, gevestigd in Parijs, werken meer dan 60 communicatieprofessionals met wel 25 verschillende nationaliteiten. Vanuit één centraal aanspreekpunt worden de internationale persrelaties geregeld voor hun cliënten. Open2Europe biedt, naast het beheren van persrelaties, een uitgebreid service programma aan bestaande uit media buying, media training, vertaling en digitale communicatie.

Gerdine Lindhout, Country Manager Benelux, zegt: "Bij Open2Europe krijgen vrouwen echt de kans zich te bewijzen en te ontwikkelen. In een internationale en complexe werkomgeving als de onze, zie ik het echt als een voordeel dat vrouwen vaak evenwichtiger zijn in hun besluitvorming en alle mogelijke opties tegen elkaar afwegen om zo uiteindelijk tot het beste resultaat te komen."

Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met onderstaande perscontacten.

www.managersnetwerk.nl/vnn.html

epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/

Over Open2Europe, www.open2europe.com

Sinds de oprichting in 2001 heeft Open2Europe als doel ondernemingen te ondersteunen in hun ontwikkeling in Europa door middel van een compleet aanbod van communicatiediensten en een vertaalservice. Open2Europe heeft ervoor gekozen om vanuit een centrale organisatie internationale perscontacten in één plaats te groeperen, wat haar het eerste Europese agentschap maakt die persrelaties en centrale communicatie aanbiedt. Open2Europe telt vandaag 60 werknemers van meer dan 25 verschillende nationaliteiten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de regio van Parijs en heeft ook een vestiging in Calgary (Canada) om het Noord-Amerikaanse continent van dienst te zijn. Open2Europe biedt vandaag haar services aan in 4 verschillende domeinen: consumentenproducten, duurzame ontwikkeling, high tech en bedrijfscommunicatie. Meer dan 120 bedrijven hebben gekozen voor Open2Europe, een bedrijf dat blijft groeien met een minimumritme van 30% per jaar sinds haar oprichting.