Ingezonden persbericht



---

ibis Amsterdam City Stopera mobiliseert buurtbedrijven

Nieuw initiatief met oud papier

Medewerkers van hotel ibis Amsterdam City Stopera gingen vandaag op bezoek bij vijftig buurtbedrijven in de Amsterdamse Valkenburgerstraat (centrum). Zij riepen de collega-ondernemers op mee te doen om hun oud papier gescheiden in te zamelen. Ook deelden zij papierboxen uit. De ibis-medewerkers zegden de deelnemende bedrijven toe de komende maand de papierboxen te komen omwisselen en ervoor te zorgen dat het oud papier wordt opgehaald door de door ibis ingeschakelde afvalverwerker.

Amsterdam, 27 mei 2009 - De buurtactie maakt onderdeel uit van het programma in het kader van het ISO 14001-milieucertificaat dat de elf ibis hotels in Nederland in januari verwierven. Als certificaathouder zijn de ibis hotels onder meer verplicht te zorgen voor een strikte afvalscheiding en besparing van water en energie.

Aan de hand van de milieudoelstellingen die jaarlijks opnieuw worden geformuleerd, stelt elk ibis hotel actieplannen op. Een van de onderdelen daarvan is het uitvoeren van een milieuactie op lokaal niveau. ibis Amsterdam City Stopera koos voor het gescheiden inzamelen van oud papier als thema voor 2009. Nederland loopt voorop in Europa op het gebied van papierrecycling. Driekwart van de vezelgrondstof voor de productie van nieuw papier bestaat uit oud papier.

"Elk individueel hotel heeft een reeks middelen tot zijn beschikking", aldus General Manager Paul van Ommen van ibis Amsterdam City Stopera. "In onze dagelijkse hotelpraktijk vullen we dat onder meer in door diverse afvalstromen te scheiden zoals AGF/Swill, glas, papier en koffiedrab. Ook houden we toners, batterijen, spuitbussen, frituurvet, karton en lampen gescheiden van het overige afval. Met het mobiliseren van de buurtbedrijven om het oud papier apart in te zamelen, dragen we het duurzaam ondernemen ook buiten onze hotelmuren uit."

Begin dit jaar verkregen de ibis hotels in Nederland het ISO 14001-milieu-certificaat. Op 11 februari had de officiële overhandiging plaats in Artis, waar de hotelorganisatie de heremiet-ibis van 's lands oudste dierentuin adopteerde.


- einde -

ibis is de internationaal toonaangevende economy hotelketen die bekend staat om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: fraai vormgegeven en-suite kamers, de belangrijkste hotelservices dag en nacht beschikbaar en een brede keuze aan eet- en drinkmogelijkheden. De kwaliteit van de ibis standaard vertaalt zich in de in 1997 verkregen ISO 9001-certificering, toegekend door het instituut International organisation for Standardization Certification. ibis is bovendien de eerste hotelketen die zich committeert aan een duurzaamheidsbeleid op grond van de ISO 14001-certificering, die inmiddels is toegekend aan een derde van de ibis hotels. Sinds de start in 1974 is ibis uitgegroeid tot Europees marktleider in het economy segment en één van de eerste wereldwijde economy ketens met bijna 94.000 kamers en 814 hotels in 40 landen, waaronder 11 hotels in Nederland.

Nadere informatie over de ibis hotels is te vinden op www.ibishotel.com

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
. Hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Lenôtre;
. Zakelijke dienstverlening: 30 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management). In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 44 hotels, van het budget- tot het luxe segment (3 Sofitels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotel hotels, 18 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule I hotels).

Voor meer informatie: www.accor.com

-----------------------
ISO 14001- certificaat

De ibis hotels met ISO 14001-certificaat houden zich aan actieplannen om hun impact op het milieu te verminderen en om hun prestaties voortdurend te controleren en te analyseren.

Ze bewijzen ook aan de betreffende autoriteiten dat ze voldoen aan de Europese, nationale en plaatselijke milieu-voorschriften met betrekking tot hotel- en restaurantwezen.



Ingezonden persbericht