Gemeente Utrecht


Ingekomen 28 mei 2009


---


Mondelinge vragen 'een broedende kip en meer en meer kuikens'
Van GroenLinks namens SP, CDA, D66, LU en groep Mossel.

Toelichting
De Lucasschool dislocatie Maliebaan groeit uit haar jasje. Met ingang van het nieuwe schooljaar (augustus 2009) moet er een oplossing zijn. Na diverse signalen uit de buurt over mogelijke locaties zijn op 5 februari schriftelijke vragen aan het college gesteld om duidelijkheid van het college te krijgen. Tijdens de commissie M&S van april deelt de wethouder mee dat de schriftelijke vragen reeds op 3 maart 2009 beantwoord hadden moeten zijn. Tot op heden is het antwoord uitgebleven.

Reeds in de 1e voortgangsrapportage masterplan PO (november 2007) gaf het college aan dat het werkelijk leerlingenaantal en de meest recente prognoses van de Maliebaanschool een forse groei laten zien. Uitbreiding met 6 tot 8 groepen is noodzakelijk. Uitbreiding is niet aan de Maliebaan te realiseren. Een permanente oplossing in de omgeving moet eind 2007 duidelijk zijn.

In de recent ontvangen 2e voortgangsrapportage masterplan PO (december 2008) geeft het college aan dat op en rond de Maliebaan voor komend jaar een oplossing wordt gevonden.

In de huidige tijdelijke situatie zijn er twee lokalen op de Schoolstraat in gebruik en twee lokalen in het 'speellokaal' gecreëerd.

Nog steeds ontvangen wij signalen over het al dan niet doorgaan van tijdelijke en permanente oplossingen, in de tuin, naast de school, aan de gracht, op het veemarktterrein..

Vandaar onze volgende vragen aan het college:

1. Deelt het college de mening dat zij vragen van de raad binnen de afgesproken termijn zou moeten beantwoorden? Het college heeft de termijn inmiddels twee keer overschreden, hoe beoordeeld het college dit?

2. Zijn de twee lokalen aan de Schoolstraat voorkomend schooljaar in beeld als tijdelijke/permanente lokatie?
3. Is uitbreiding in school, het 'speellokaal', voor komend schooljaar nog in beeld als tijdelijke/permamnete lokatie?
4. Is de tuin achter de school in nog in beeld als tijdelijke/permanente lokatie?
5. Is uitbreiding naast de school nog in beeld als tijdelijke/permanente lokatie?
6. Is uitbreiding op 'eigen terrein', het schoolplein, nog in beeld als tijdelijke/permanente lokatie?

7. Is de gemeente van plan gronden t.b.v. de uitbreiding aan te kopen?
8. Weegt het college flora en fauna mee in haar planproces (is een onderzoek in het kader van de Flora en Faunawet onderdeel van het planproces)?

9. Het is de wethouder bekend dat de betreffende afdeling de afgelopen jaren een zodanig grote stroom nieuwe leerlingen heeft toegelaten dat het totaal aantal leerlingen in zes jaar tijd dreigt te verdrievoudigen. Wat is de geprognotiseerde leerlingentoename de komende jaren?

10. Hoe en wanneer zijn/worden de gemeenteraad, direct omwonenden en ouders over een plan geinformeerd?


Griffie Gemeenteraad Utrecht


( 030-2861069, 2 030-2861518,

8 m.trooster@utrecht.nl

* Postbus 16200, 3500 CE Utrecht

O Bezoekadres: Korte Minrebroederstraat 2, kamer 1.07

Aanwezig op di t/m vrij

---- --