Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WINNAARS JETIX MEGA TALENT BEKEND!

28 mei 2009 - Na maanden van oefening, zenuwslopende auditierondes, spetterende optredens tijdens de halve finales en een zinderende finaleshow in het Efteling Theater maakt JETIX vandaag met trots de winnaars van JETIX Mega Talent bekend. JETIX begon de zoektocht naar het JETIX Mega Talent in de hoop een springplank te kunnen bieden voor kinderen die bij andere talentenshows van deelname werden uitgesloten door de minimumleeftijd van 15 jaar of de afgebakende deelnamecategorieën. Van tevoren had niemand kunnen verwachten dat de acts tijdens de finaleshow van een dusdanig hoog niveau zouden zijn...
Inmiddels zijn wij echter overtuigd; in Nederland bárst het van de jonge talenten!

Bij JETIX Mega Talent maakt het niet uit wát je kan, maar dát je het kan! Dat maakte het voor de jury, bestaande uit Babette Labeij, Ingrid Jansen en Marco Gerris, natuurlijk wel extra moeilijk om een keuze te maken. De oplossing was echter eenvoudig; ze kozen gewoon twee winnaars voor de Mega Act. Slangenmeisje Lisette mag zich naast tweevoudig Nederlands kampioen nu ook JETIX Mega Talent noemen dankzij een ritmische gymnastiek act die iedereen versteld deed staan. Maar ook de 13-jarige zangeres Shelby bezorgde de 1000 man publiek kippenvel met het nummer If I ain't got you van Alicia Keys, waarbij ze zichzelf begeleidde op de piano.

In de categorie Zang zetten de vlotte meiden Rowan, Khadisha, Priscilla, Nikki en Darcey de zaal volledig op zijn kop met het hun swingende uitvoering van het nummer Best of Both Worlds uit de serie Hannah Montana.
Dans mag bijna geen dans meer heten; salto's, spinnen op je hoofd... De achtjarige Luciano beheerst het allemaal en dat leverde hem met maar liefst 500 unieke stemmen de publieksprijs op. Maar ook met zijn groep sleepte hij de titel in de wacht. Samen met Lucas, Tim en de meiden Yalisha en Lindsey zetten hij een spraakmakende choreografie neer, die een mix tussen breakdance en streetdance vormde.

Fotografie: Xonay Media




PERSBERICHT

Dat JETIX Mega Talent nauw gevolgd werd door de kijkers blijkt wel uit de cijfers van de website. Maar liefst 33.189 unieke bezoekers speurden de website af voor alle ins en outs over hun eigen favoriete talent en stemden mee voor de publieksprijs. Maar liefst 236 kinderen deden zelf ook een gooi naar de wereld van glitter en glamour door mee te doen met de internetaudities.
Zo ook Lani, Megan en Naomi, die maar liefst 652 unieke stemmen kregen, wat hen een optreden in de grote finaleshow opleverde.

De winnaars sleepten geweldige prijzen in de wacht; ze mogen optreden op een JETIX evenement, krijgen een heuse fotoshoot in het Jetix Magazine of Meiden Magazine en ook nog eens een outfit van VINGINO en een Batavus fiets.
Wij voorspellen: van deze talenten gaat u nog veel horen! New stars are born!

(Noot voor de redactie,